Reklama

Reklama

Take This Waltz

  • Kanada Take This Waltz (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vtipný, hořkosladký film o jednom milostném trojúhelníku. Margot (Michelle Williams) zjišťuje, že na vztazích ze všeho nejvíc zbožňuje líbánky. Jenže je už pět let vdaná. Co se stane, když na služební cestě potká zajímavého muže, který, jak se nakonec ukáže, je její soused? Trocha flirtování se zvrhne v trochu něco víc a na světě je velké životní dilema a nutnost vybrat si mezi dvěma rozdílnými druhy lásky. (Traffic)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (88)

Silas 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že ty nejdůležitější chvíle jsou podány bez řečí jen hereckými výkony. Tolik scén, kdy se nálada z čirého optimismu přelévá do skepse a zpět, až se motá hlava (myšleno kladně). Z filmu je možno si odnést několikero poznatků a závěrů - které jdou i proti sobě - ale ani v životě nemáte nic černobíle. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľa ľudí to porovnáva s filmom Blue Valentine, ktorý ma teda absolútne nezaujal, takže som bol zvedavý. Tento film bol ale o triedu lepší a možno tomu dopomohol práve ten humor a niekoľko celkom dojemných scén (Blue Valentine mi predsa len prišiel taký surovší). Napriek tomu ale ani Take This Waltz nesplnilo počiatočné očakávania. Rola Margot (Michelle Williams) mi pripomínala Bridget Jones. Taktiež to bola žena, ktorá v podstate nevie čo sama chce, balansuje na hrane rozhodnutí, ktoré môžu výrazne zmeniť jej život, a k tomu sa jej darilo sa často aj spoločensky strápniť. Akurát, že Margot bola oveľa sebavedomejšia a keď sa to tak vezme aj poriadna mrcha... Myslím, že myšlienka milostného trojuholníka by sa dala spracovať aj oveľa lepšie ako v tomto prípade. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Mám strašně ráda Michelle Williams, protože její hrdinky jsou z masa a kostí, její pohled vždy říká: ano i já toužím po krásném romantickém vztahu, ale zároveň žiju v reálném světě, už jsem toho prožila příliš, abych nevěděla, že vztahy dokáží být bolestné a svými rozhodnutími mohu mnohdy ublížit nejen blízkému člověku, ale dokonce i sama sobě. A právě proto si ji neumím představit v nekomplikované, povrchní romantické komedii, protože tam by svou opravdovostí působila jako pěst na oko. Což naštěstí není případ tohoto filmu, ten je svým příjemně civilním laděním o hodně bližší jejímu naturelu a přirozenému herectví. Take this waltz je sice spíš drama než komedie, ale disponuje některými vtipnými a trefnými dialogy a také výbornou hudbou, Leonard Cohen je volba, která nikdy nezklame. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

ja stale ani 24 hodin po dopozerani neviem spravne vyjadrit svoje pocity. Jedno vsak stale pretrvava, taky ten krasny, ale zaroven tajomny pocit mravcenia v zaludku. Take this waltz je neuveritelne uprimny a pravdivy film, v ktorom sa snad musi najst kazdy dospely clovek, ktory raz miloval, myslel si, ze miloval a ublizil. V akom poradi, to uz nech si kazdy zvazi sam. Predpokladam, ze Sarah to zazila a preto dokazala natocit tento krasny film. A premyslam, ci si nepojdem do Toronta sadnut do nejakeho podniku a nepockam si na nejakeho toho podmaniveho Daniela, ktory ma nenormalne drazdivym monologom zvedie nad martini a povie mi: I love you. Shit, normalne sa mi na cele zjavili kvapky potu :D a vasej pozornosti jednoznacne nemoze ujst OST. Songy ako Take This Waltz od Leonarda Cohena pripadne Micah P. Hinson Dont you forget su uplne lahodky. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Film, který má fantastickou atmosféru. Jenom mi připadá, že všechny postavy jsou mentálně, způsobem života a postojem ke svým blízkým tak nějak na úrovni středoškolských študáků. Jako kdyby doposud neměli důvod dospět. Takže pro mě možná i nostalgický návrat do mládí. A ještě mi k tomu zpívá Leonard Cohen... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Z festivalu Vancouver Film Critics Circle 2012 si Michelle Williams odensla cenu pro nejlepší herečku v kanadském filmu. Seth Rogen byl současně nominován na cenu pro nejlepšího vedlejšího herce v kanadském filmu (dainio)
  • Na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastian v roce 2011 byla Sarah Polley s filmem nominována na cenu pro nejlepší film. (dainio)
  • Každý "outfit", ktorý má Margot (Michelle Williams)  na sebe, obsahuje aspoň kúsok oranžovej farby. (Fanita)

Reklama

Reklama