Reklama

Reklama

Jsem přece šofér..!

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tento film je o šoférovi, ztvárněný Vladimírem Menšíkem, který má neustále problémy s předpisy, čímž dochází k častému setkání s policisty, avšak jedno se mu stane osudným. Policista si nakonec vezme jeho dceru a komedie se rozvíjí dál... (honzic)

Recenze (16)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moralizující příběh o člověku myslící si že je mistr světa coby řidič, když má najeto tisíce kilometrů a že si tak může na silnici dělat co chce, což se mu nakonec na mnoha příkladech vyvrátí z omylu a také o tom, že když má někdo kamaráda či dokonce v rodině dopravního policistu, neznamená to, že mu přestupky budou jen tak procházet. V roli řidiče nikdo jiný než Vladimír Menšík, který si měl možnost onu postavu jako obvykle náležitě vychutnat a v roli policisty Jiří Hrzán, který ho ztvárnil neméně dobře. Na první pohled ňouma, ale v jádru neústupný a přísný. Poučení je ztvárněno zábavnou formou, ale řekl bych, že se to zcela minulo účinkem. Příběh vyznívá prostě jen jako další televizní komedie, jakých bylo natočeno tucty. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Vladimír Menšík se v úvodu pochlubí, že první "vůdčí list" získal v roce 1924 a v následující třičtvrtěhodině zas a znovu naráží na dopravního policistu Jiřího Hrzána, který ho chce o řidičák z různých důvodů připravit. Přiznám se, že mi pěknou chvíli trvalo, než mi svitlo, že je to vlastně dramatizovaný naučný film. :-) Hra je jednoduchá, ale jednotlivé poučky "nejezděte opilí", "neparkujte, kde je to zakázané" a podobně jsou zapouzdřené do zábavných situací a záměr natočit agitku a vyhnout se trapnostem s tabulí, ukazovátkem a zastrašováním tragickými nehodami vyšel výborně. Vladimír Menšík opět boduje, Hrzán a Kateřina Macháčková v roli Menšíkovy dcery velkému komikovi viditelně nestačí. Přesto je to dobře odvedený standard a rozhodně zajímavá kuriozita. 50% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to sice průměrná historka se vším všudy, zábavná jen a jedině díky přesnému Vladimíru Menšíkovi, ale dívat se na to dá a člověku vlastně ani nevadí, že ho někdo třičtvrtě hodiny poučuje. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Je radost najít takový klenůtek. Velmi didaktické. Dávejte přednost. Nepřekračujte povolenou rychlost. Neparkujte auto v zatáčce. Mějte čitelnou poznávačí značku. Nepijte před jízdou. Nepředjíždějte zprava. A... nenabourejte Kateřinu Macháčkovou. Menšík je stoprocentní. Hrzán je Hrzán. A Macháčkové je třiadvacet. "Ježišmarja, tohle se mně stane před důchodem!" Brilantní. Krásná sranda :-) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Komedie mě nezklamala, byla zcela humoruprostá, přesně jak jsem od očekával. Neboť byla natočena na motivy povídky sovětského spisovatele, a kdo kdy viděl vtipnou sovětskou komedii, že jo. Přesto jsem se na ni vydržel dívat víc jak půlhodinu, a to kvůli Menšíkovi. Ty jeho brýle, které by parádně sedly člověku s minimálně o polovinu menším obličejem, než měl on, ale rozhodně né Menšíkovi, mě naprosto fascinovaly a nemohl jsem se od toho pohledu odtrhnout. Říká se tomu estetika hnusu. ()

Zajímavosti (2)

  • Komedie se za normalizace vysílala jenom jednou. Upadla v nemilost kvůli nekonvenčnímu vykreslení příslušníka VB a hrozilo jí dokonce, že bude zničena. (raininface)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a Mělníku. (dyfur)

Reklama

Reklama