Reklama

Reklama

Pekelná noc

  • USA Hell Night
Trailer

Obsahy(1)

Parta studentů dostává jako úkol pro vstoupení do klubu strávit noc ve starém, opuštěném sídle. Po strašidelném příběhu o posledním potomku majitelů sídla jsou studenti vpuštěni dovnitř. Večer začíná několika strašidelnými triky, připravenými jejich kamarády. Jenže ten opravdový děs se právě probouzí někde ve sklepích zámku a chystá studentům opravdovou pekelnou noc. Pro většinu z nich také poslední. (Henk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je špičková a sledovanie počas dušičiek pridáva filmu na hodnote. Bohužiaľ potenciál látky nie je využitý na 100%, čo je rozhodne škoda, pretože stačilo len niektoré scény dotiahnuť do konca. Inými slovami Hell Night neobsahuje žiadnu zapamätania hodnú scénu, ale ako celok rozhodne zapamätateľný je. Casting je fajn, len pri niektorých scénach, ako napríklad monštrum zdvíhajúci sa zo zeme za postavami sme mali byť maximálne vystrašení, ale scénu sledujeme dosť nezaujato. Na začiatku je nám predstavená celá mytológia, ale v priebehu deja s k nej už vôbec nevrátime a niektoré odpovede si musíme domyslieť, pretože ich nemali premyslené ani tvorcovia. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ucházející slasher. Čtveřice teenagerů ve středověkých kostýmech má za úkol přečkat noc na opuštěném, strašidelném sídle, kde se podle legendy odehrál hrůzostrašný příběh, plný dementních zrůd. Mohla se tady snad některá z nich dodnes ukrývat? Vypadá to tak, brzy se totiž začne umírat./ Tak to co vraždí je dobrý, takový mix mutantů z WRONG TURN, MADMANa a Jimma Carreyho v Řadě nešťastných příhod... Prostě takový sympatický primitiv. Vražd mi přišlo být docela poskorvnu, ale špatný nebyly. Prostředí starého strašidelného domu super. Ale v zásadním nedostatku souhlasím s Kolym - je to příliš roztahaný a tudíž i málo přímočarý. Jinak v hlavní roli roztomilá 'vymícená' Linda Blair. (stopáž hodnocené verze: 01:44:36, screeny) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pekelná noc se inspirovala, kromě klasických vyvražďovaček omladiny, nejspíš v Crawenových Hory mají oči, a jí se možná naopak inspirovala Zámecká zrůda... Linda Blairová se po vymítání ďábla vydala na zkoušku do zdánlivě opuštěného zámku, aby mohla vstoupit do studentského Bratrstva. Jakmile za čtyřmi vyvolenými zacvakne zámek u kovové brány s bodci (skvělé k napichování obětí), nezbývá než přečkat noc v sídle, které je opředeno děsivou historií tamější rodiny (několik dětí se narodilo jako zrůdy, tak je otec včetně matky vykydlil). Zdánlivě smyšlený příběh se nakonec ukáže jako pravdivý. Obstojná kamera, klasická osmdesátková hudba a několik příjemných gore efektů. Klišé typu: slibuji, nic se nám nestave, nebo zabiják žijící po plném zásahu střelou do hrudi, nesmí chybět. I jedna hlavička pěkně odletí....ale bez rozkošného šarlatového gejzíru. Z dnešního pohledu je však snímek poněkud utahaný. Buch, buch, na dveře...a děvečka k nim jde půl hodiny... ,,Já ho zabiju!" prohlásí odhodlaně Linda a další půl hodinu se šine po schodišti dolů. Nejhorší je, že natahované scény postrádají atmosféru, nejsou strašidelné. Strašení je nahrazeno oblíbenými lekačkami, což postupně přestává fungovat - ruka vynořená ze tmy, vytažení oběšence, kostlivec, co vyletí ze skříně, a dalo by se pokračovat. Chybí mlha, není bouře ani zlověstný úplněk, snad jen sova supluje temnou stranu přírody. Pěkné, ale nic parádního a bombastického nečekejte... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický slasher z počátku osmdesátých let, který má díky prostředí ve kterém se odehrává a kostýmům postav, lehkou příchuť gotického hororu... Film má již od počátku slušnou atmosféru, která se s postupujícím čase stupňuje a houstne, slabých, či hluchých míst je poskrovnu, vynikající hudební doprovod, který mi v některých chvílích trošičku připomínal Halloween, poměrně sympatické postavy (ani Linda Blair mě kupodivu tentokráte příliš nesrala) a retardovaného vraha, ze kterého jde respekt... Takže za mě spokojenost... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Fantastický slasher z ranných 80´s. Perfektné spracovanie a natočenie, celý film sa odohráva v noci a na zámku, čo je krásne zachytené, spolu so všetkými tieňmi, mihotahúcim sa svetlom sviečok, či ohňom v starobylom kozube, vrhajúcim tiene na celú miestnosť. Nemyslím si, že režisér stopáž prestrelil, nenudil som sa ani minútu a záver krásne napínavo kulminoval. Záporák bol perfektne najskôr skrytý v tieňoch a ukázal sa až ku koncu, vraždy boli urobené skvelo a predovšetkým film nešetril ani na napätí. Linda Blair sa tu minimálne vyrovnala všetkým scream queens pred ňou aj po nej. Naozaj klasický 80´s slasher v tom najlepšom zmysle slova. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Filmári mali problém so sovou, ktorá mala letieť priamo na kameru. Nakoniec sa uspokojili aj s umelou, ktorá letí do pravej hornej časti kamery. (molcan2)
  • Bludisko z živého plotu bolo postavené štábom, pretože v okolí panstva sa žiadne nenachádzalo. (molcan2)
  • Na motívy tohto filmu zložila horror-punková skupina The Misfits skladbu s rovnomenným názvom na albume "American Psycho". (Krasko666)

Reklama

Reklama