Reklama

Reklama

Zapni a jeď

  • Německo Strom im Tank - Wo bleibt das Elektroauto? (více)

Obsahy(1)

Elektromobily už nejsou jen auta budoucnosti. Tesla Roadster jezdí jako Porsche, ale jezdí na elektřinu z obyčejné zásuvky. Nabití baterie na 350 km stojí jen devět Euro. Takového modely jsou zároveň nadějí i potenciální zhoubou tradičního automobilového průmyslu. Proč si velké automobilky dávají načas s automobilem na alternativní pohon? Jaký pohon má největší naději? Jak budeme v budoucnu tankovat, nebo doplňovat energii pro naše miláčky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

ondrejmagic 

všechny recenze uživatele

Na ostatní komentáře k tomuto dokumentu odpovídám toto: jak jinak na propagandu korporací odpovědět jinak, než propagandou opačnou? Každý, kdo se není schopen uskromnit ve svém vlastním pohodlí a koupit si "horší autíčko", je pro mě idiot. Ač nejsou zatím elektromobily zatím zcela logicky dokonalé, vysloveně kvůli naprosté ignoraci korporací zdůrazňuji, je potřeba právě o to více otevírat diskusi o nich, povědomí a vyvíjet tlak jak na výrobce, tak na kupující. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre vášnivých vodičov, z ktorých určite mnohí nechápu, prečo nie je elektro priemysel v tomto odvetví rozšírený tak, ako by sa patrilo. Z tohto dokumentu sa to dozvedia. A nie je to iba ziskuchtivosťou automobiliek, postaviť nabíjacie pumpy, zmeniť komplet vybavenie výrobných haly a zahodiť storočie jednostranného vývoja nie je len tak. To bude chcieť mnoho eurofondov. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Shrnout historii a vývoj elektromobilů do 50 minut je opravdu těžké. Ale i tak byly vytyčeny důležité milníky (začátky elektromobilů, EV1, Volt) a zazněly zajímavé argumenty proč se v současnosti věnovat právě vývoji elektromobilů. Naštěstí tvůrci nezapomněli zmínit i omezení elektromobilů nebo vliv nepřímých emisí. Koho tato problematika zajímá, tak doporučuji i dokument přímo věnovaný EV1 od GM s názvem "Who Killed the Electric Car?". ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Tento dokument dával smysl v době, kdy byl natočen. A dnes už víme, že byl přespříliš optimistický. Ani, máme tady Teslu pumpující na trh miliony el-aut, ale ostatní automobilky stále působí spíše dojmem rozpačitosti. A o společnosti Better place jsem dosud vůbec neslyšel, místo toho se staví el-nabíječky. A abo, už se to pomalu začíná hýbat směrem k el-autům. Ale - to je také slepá ulička... ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné,jak se za ty 2 roky od natočení tohoto dokumentu situace změnila.Zatímco se snímek většinou zabývá chladného přístupu společnosti k elektromobilitě a celkově z něho vyznívá,že elektromobily jsou hodně daleko,dnes je situace úplně jiná.Dnes už prakticky všechny automobilky představily nějaký ten elektrický vůz.Dokonce i to BMW,které v dokumentu dostalo pěkný pohlavek,už vyvíjí celou novou řadu.A neměl bych zapomenout ani na naši Škodovku,která před pár dny začala s výrobou 10 elektrických octávií.Škoda že se snímek nevěnoval Číně,která je hlavním tahounem elektromobility a právě kvůli ní se tenhle průmysl začíná pořádně rozvíjet. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama