Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 1

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (599)

Toren 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se stopáž dostala ke dvoum hodinám, páč jako říznější devadesátiminutovka by to fungovalo líp. Akční sekvence jsou střihově dost nepřehledné a i přes solidní casting tu není moc co hrát. Přesto nejde o žádnou pohromu, jen další "klasickou" akčňárnu, ve které je mimo jiné Clive Owen zase cool. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když už by mě někdy někdo měl zabít, ať je to prosím Jasoň. Dělá to líp, než automatická pračka pere. I pro mě bylo samozřejmě největším lákadlem útočné komando De Niro - Owen - Statham. Tahle řada kdyby se vhodně doplnila, mohla by dělat na MS v Praze kterémukoli mančaftu první lajnu. Na můj vkus ale kluci zakončovali svoje akce až moc rychle. Sice precizně, jenže já mám radši kombinaci až do kuchyně. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Elitní zabijáci nejsou elitní ani trošku. Film se snaží působit dobově jako spielbergův Mnichov, ale rozhodně na to nemá. Robert De Niro škoda slov, stejně jako všichni ostatní herci, těžko říct zda-li měl větší šance uspět s jiným režisérem a hlavně kameramanem, který je fakt na facku. Nesympatický film, kdo má rád Stathama a žere ho ve všem v čem hraje, může si přidat hvězdičku. Pro mě úplně zbytečně ztrávený čas s tímhle filmem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spolu s Kill The Irishman a The Bank Job řadím Killer Elite do oblíbeného trojlístku retro žánrovek a asi není náhodou, že ve dvou z nich ukazuje své bicepsy vnuk žuly a strýc křemene Statham. Ten tady sice nevybočil z řady svých rolí, ale to po něm proboha ani nikdo nechce. Bob je zvrásněný jak Apalačské pohoří, ovšem s kvérem se ohání jak starej dobrej Taxikář, mírně nevýrazný Owen disponuje výstavním pornoknírkem a z hereckého ansámblu asi nejvíce překvapuje "Velšan" Purcell s brutálním přízvukem a pejzy o velikosti kriketové pálky. Oldschool, u kterého bych klidně uvítal i nějakých dvacet loudavých minut po škole na úkor současného trendu co nejsvižnějšího tempa vyprávění - samozřejmě za předpokladu, že by nebyly vyplněné Jasonem opravujícím u protinožců střechu.. Tak mě napadlo, vmísit se do téhle hry zabijáků ještě Cowley se svým týmem, nezůstal by v Londýně kámen na kameni a proutník Bodie by si nabrnkl farmářku z Austrálie.. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ano, vím, že Jason Statham asi neumí zahrát nic jiného než drsného chlápka se zbraní. Mohl by mu ale už někdo poradit, aby si dal mezi těmi filmy na jedno brdo alespoň rok pauzu? Protože tuhle lesklou lebku jsme mohli letos vidět už v Mechaniku zabijákovi a i tehdy jsem měla pocit, že bych byla radši pod doutnající sopkou než v kině. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Tahač Scania s návěsem, který je možné spatřit ve scéně v přístavu, kdy je Spikovi (Clive Owen) dovezeno to, co zbylo z Dannyho (Jason Statham) kumpána, se začal vyrábět až po roce 2000. (R1CH1E)
  • Během automobilové honičky - začínající a končící u nemocničního vchodu - si lze povšimnout mnoha automobilů s poznávací značkou se třemi číslicemi a čtyřmi písmeny. Ty se přitom v Anglii, kde scéna probíhá, nikdy v praxi nevyužívaly. (Conspi)
  • Mobilní telefony s krátkou anténou se v době filmu ještě nevyráběly. (Conspi)

Reklama

Reklama