Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

sepp 

všechny recenze uživatele

Inu, čekal jsem trochu víc. Není to vyloženě špatné, Statham je klasický Statham, DeNiro je už přeci jen vypadá dost unaveně - a jeho "moves" už rozhodně nejsou "like Jagger". Nejlepší je tak bezpochyby Clive Owen, který společně s Jasonem předvádí opravdu dobré souboje jeden na jednoho. Líbí se mi kamera a střih, ale všechno opět padá s bídným a těžce překombinovaným scénářem - spoiler alert!...... Infiltrace SAS základny je opravdu dost přitažená za vlasy - jestli se to ale opravdu odehrálo, jak na začátku tvrdí tvůrci tak tedy klobou dolů, ale je to klasicky "based on a true story, takže true story může být třeba 5 %, známe to... No každopádně na jedno shlédnutí super, podruhé třeba za rok za dva to skousnu, ale pak  už to nejspíš vidět nebudu vůbec potřebovat. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jason Statham si vie vyberať úlohy na telo. Schopný scenár, schopný režisér, akciu striedajú konšpiračné dialógy a čo je najdôležitejšie Statham opäť vychytil podarených parťákov. De Niro je stále king, Clive Owen overený zabijácki protivník a Jasonovy parťáci sú tiež na zožratie. Dominic Purcel ma vo svojich úlohách vždy iritoval, no tentoraz nahodil páčo, bokombrady ako svet, drsné fúziky a s okuliarami je úplne na nespoznanie. Ďalší parťák mne doteraz neznámi Adel Young však tiež nezaostáva a do zabijáckej elity rozhodne zapadne. Ženské zastúpenie v podaní rovnako neopozeranej Yvonne Strahovski je viac než príjemné. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Někdy bývám děsně smutný z toho, že mi také nebyly shůry dány tak citlivé artové vlohy a hloubavá, filosofická mysl, abych dokázal poznat opravdu dobrý film, jako vy ostatní. A tak mi mnohdy nezbývá nic jiného, než si po odbouchané dvanáctce prolistovat Blesk, otevřít si lahváče, zanadávat s Máňou nad tou zkurvenou pravicí, postesknout si nad časy, kdy nám Pan ředitel každou neděli v poledne alespoň řekl, co si máme myslet, a místo Schopenhauera a Tarkovského vzít do své mozolnaté dlaně Morella, ukradeného z obecní knihovny, a pustit si nějaký ten tupý akčňák, který zcela odpovídá mé slaboduchosti. Kluci z hospody, co mě znají lépe, vědí, že bývám velmi skoupý na superlativy a ani teď neudělám výjimku. Tohle je skvělá, úžasná, fantastická, dokonalá, perfektní a excelentní osmdesátková reminiscence, u které jsem si málem uhnal tenisový loket a jestli to do týdne nebude v červených číslech, začnu být, kurva, teprve pořádně vulgární a agresivní. Narvu kOCOURA do mikrovlnky, análně zprzním Payushku, studenta FSS MUNI znemožním u všech gayfriendů na Assbooku a všem ostatním, co šli pod čtyři, zahltím poštu spamem tak perverzním, že pak budou mít panickou hrůzu hodnotit jiné filmy než ty, ve kterých hrají děti, zvířátka a Rosenberg!!! Tebe samozřejmě vynechám, Pane a Vládče, Otče zakladateli, Ty můžeš VŠE a já nadále tváří v prachu líbám kabely, po nichž surfuješ!!!! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

De Niro - Statham - Owen to jsou tři poměrně důrazné argumenty proč zvednout prdel z gauče a přmístit jí na sedačku v kině. Nemůžu si pomoct, ale já si to užíval. Robertovi je skoro 70let a akční tam jak nadopovanej krtek. Za ten fight v metru fakt klobou dolů. Vůbec na něm je vidět, že si natáčení podobných filmů až neskutečně užívá. Jason a Clive maj tolik charisma, že i kdyby ho dávali každýmu Číňanovi na světě, pořád by se ještě dostalo na všechny rusáky. U Jasona mám trošku problém s tím, že on se svým výrazivem prostě do absolutní herecké extraligy nemůže nikdy dostat, takže podobný filmy jsou zřejmě jeho vrchol i když a moc bych mu to přál a třeba se kurevsky pletu a jednou bude v těch svých tlapách svírat jednoho zlatýho plešatýho pana O. No a Cliwe to je prostě mazák, první liga, jemu se taky dá věřit každá role do který se oblíkne. Samotnej děj, možná trošku natahovaný, možná to chtělo ještě trošku víc akce na úkor keců, ale na to sere pes. Jediný co mě trošku vadilo, byly jakože ty romantický vsuvky z tou Jasonovou zásuvkou, to ne proboha,to sem nepatřilo. To bylo jako kdybych na hokejový utkání přišel v tenisovým oblečení. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slušná dobovka, ale špatná stathamovka. Tvůrci si zde očividně nedokázali ujasnit, jestli točí historickou kapitolu, béčkový akčňák, nebo britskou stalou školu. A kompromis nefunguje. Nic tu není dotaženo do konce, přičemž scénář i režie jsou na hraně snesitelného průměru. Nevíme, proč jsou zvolení zabijáci esy v oboru, není tu žádná památná akce. Netušíme, proč je to celé vlastně tak komplikované (bylo vážně nutné Huntera uvěznit, namísto toho, aby agentura čistě dodala náhradu?). Zkrátka nedotažený patvar, který mě příjemně překvapil jen ve dvou bodech: De Niro na to pořád má a Dominic Purcell je výrazně snesitelnější, když nahodí absurdní kotlety a přízvuk. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Názov filmu sa objaví až v 6-tej minúte. (Johnny.ARN)
  • Danny (Jason Statham) v závěru filmu řídí vozidlo Jensen Interceptor, podle kterého byla pojmenována postava Jensena Amese ve filmu Death Race (2008), kterou si zahrál také Jason Statham. (JohnSmith)
  • Během automobilové honičky - začínající a končící u nemocničního vchodu - si lze povšimnout mnoha automobilů s poznávací značkou se třemi číslicemi a čtyřmi písmeny. Ty se přitom v Anglii, kde scéna probíhá, nikdy v praxi nevyužívaly. (Conspi)

Reklama

Reklama