Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

kingik 

všechny recenze uživatele

Elitní zabijáci mají elitní herecké obsazení a jsou inspirováni knihou sepsanou podle skutečných událostí, ale podle mě je tohle lepší brát s rezervou a vnímat tenhle počin jako ryze akční film, jehož spletité spektrum na pozadí událostí z počátku osmdesátých let, je jen jakousi záminkou pro rozehrání příjemně zběsilé akční podívané se sympatickými herci. Vše se točí kolem elitního agenta Dannyho (Jason Statham), který po jedné akci, která neprobíhala tak docela podle jeho představ, skončil se svojí aktivní kariérou profesionálního nájemného zabijáka, ale jak to tak bývá, má před sebou jeden soukromý kšeft a sice vyrvat ze spárů mocného ropného šejka svého nejlepšího přítele, shodou okolností rovněž bývalého zkušeného agenta Huntera (Robert De Niro), který padl do zajetí v nehostinné poušti. Šejk se nehodlá smířit, že v Ománské válce byli zabiti jeho tři synové a hodlá sjednat nápravu. Elitní agent musí odpravit tři bývalé příslušníky speciální britské jednotky SAS, kteří se podílely na vraždách jeho potomků nebo jeho nejlepší přítel zemře, a navíc nelehký úkol je podmíněn tím, že všechny vraždy musí vypadat jako nehody. Danny se pouští s několika dalšími svými elitními zabijáky do vyplnění náročného úkolu a vše je komplikováno tím, že i druhá strana začíná tušit hrozbu a do sledování našich výtečníků se pouští i bývalý, a na jedno oko slepý voják ze SAS (Clive Owen), který se se svojí buldočí vytrvalostí nehodlá jen tak lehce vzdát. A ve hře jsou navíc ropná pole a pohádkové peníze. Čekejte četné bitky, přestřelky, automobilové honičky, nevkusné kníry a licousy a dokonalé rachotiny, které se proháněly na tehdejších silnicích. Jasně, že nebylo možné se nezasmát třeba De Nirovi a jeho bitce s evidentně lepším soupeřem, ale je to už starší pán a má právo být trochu horší v koordinaci pohybů. Naopak množství akčních scén vypadalo docela nebezpečně a Statham nám ukáže solidní rvačku s Owenem v nemocnici. V jiné scéně názorně předvede, jak protivníka zdolat židlí, ke které je přivázaný, a pak si ladně (zřejmě za pomoci kaskadéra) proskočit zaskleným oknem rovnou na kapotu náhodně přistavěného auta. Pak je tu i ženský element zastoupený mile vyhlížející Yvonne Strahovski, která si zahrála (možná trošku zbytečně) Stathamovu přítelkyni. Nějaké další nepřesnosti stran děje by se určitě našly, ale při nasazeném vysokém, až místy zběsilém tempu, se nedaly ani moc postřehnout. Dohromady mě film nenudil a děj nebyl zrovna z rodu těch ohraných. Sešla se zde dobrá herecká parta vedená kvalitní režií Gary McKendryho. Film jsem viděl nadabovaný, a to taky mělo svoji výhodu, ačkoliv například dabér Juřička mluvil tři vedlejší postavy. Tenhle akční opus se vyvedl a bavil mě. Zvolil bych lepší konec, jinak v pohodě. 90% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Inu, čekal jsem trochu víc. Není to vyloženě špatné, Statham je klasický Statham, DeNiro je už přeci jen vypadá dost unaveně - a jeho "moves" už rozhodně nejsou "like Jagger". Nejlepší je tak bezpochyby Clive Owen, který společně s Jasonem předvádí opravdu dobré souboje jeden na jednoho. Líbí se mi kamera a střih, ale všechno opět padá s bídným a těžce překombinovaným scénářem - spoiler alert!...... Infiltrace SAS základny je opravdu dost přitažená za vlasy - jestli se to ale opravdu odehrálo, jak na začátku tvrdí tvůrci tak tedy klobou dolů, ale je to klasicky "based on a true story, takže true story může být třeba 5 %, známe to... No každopádně na jedno shlédnutí super, podruhé třeba za rok za dva to skousnu, ale pak  už to nejspíš vidět nebudu vůbec potřebovat. ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

No paráda, vosumdesátky jak mají bejt, žádný bolševický plísňáky a nablblej Majkl Dejvid a spol se svýma céčkama a jinýma prakurvinama, Owen drsnej SAS vojcl, Statham sice hraje hovno jako obvykle, ale tady s tím nemám žádnej problém, jasně, RDN je už dědek, ale stejně furt kvalitní práce (mám pro něj slabost) a co se týká "útěkáře z vězení", pak ten byl prostě vystajlovanej neskutečně dokonale. Příběh byl béčko jak vyšitý, ale to právě patří k těm šíleným rokům minulýho století. Normálně tu dobu nesnáším až hystericky, tenhle film byl ale tak dobrej, že mě bavilo čumět na starý káry, příšerný hadry zúčastněných a nevkusný účesy (Stathama pochopitelně nemyslím). Zpětně mě tak napadá, že to zase tak špatná doba nebyla, člověk aspoň nepotkával na každým rohu odbarvenýho slaďouše, zkrátka na to chlapi víc srali... a v tomle případě i víc stříleli!!! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Oproti trailerům docela slušná porce zábavy, která si překvapivě podráží nohy tím, že není až tak nablblá, jak se původně tvářila. Ale to roubování zamotaného děje, s politickými intrikami v pozadí, na skrz naskrz béčkové pojetí, sráží dojmy docela razantně, byť v každé poloze samostatně film docela slušně šlape. Stathamovy fyzické schopnosti zase projednou došly pořádného uplatnění a DeNiro je po zatraceně dlouhé době v roli, která mu konečně sedla. V závěrečném účtování tak zůstává slušná blbina, která úplně neurazí, ale kapku rozpačité dojmy z těch dvou hodin zanechá. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.7/10] | me: Som rád, že sa stále točia takéto filmy. Niektoré sa podaria viac, iné menej, no mňa ako fandu kvalitných béčiek vždy poteší nový kus. V tomto prípade tomu tiež nie je inak. Je to kúsok, ktorý sa určite nezaradí medzi ikony, ale chlapskú old-school dušu poteší. Obsadenie je vyhovujúce, akcia dobrá a doba do ktorej je film zasadený je podľa mňa najväčším prínosom. Chlapi sú tvrdí, sem tam padne nejaká tá hláška, .... proste línia je zachovaná a určite sa nejedná o žiadne sklamanie. Je to klasika pri ktorej si každý poriadný chlap dobre oddýchne :). You show me a beautiful woman, I'll show a bloke who's sick of her shit. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • V několika scénách lze vidět 'kloubové' nízkopodlažní autobusy značky Mercedes Citaro, které se začaly vyrábět až v roce 1997 a do Londýna byly zavedeny v roce 2002. V roce 1980 v Londýně autobusy v tomto provedení zavedeny ještě nebyly. (Conspi)
  • Zatímco si Hunter (Robert De Niro) ve francouzské kavárně přisedá k Anne (Yvonne Strahovski), můžete si povšimnout jídelního lístku, na němž jsou ceny uvedeny v eurech. V roce 1980 by to možné nebylo. (Conspi)
  • Během automobilové honičky - začínající a končící u nemocničního vchodu - si lze povšimnout mnoha automobilů s poznávací značkou se třemi číslicemi a čtyřmi písmeny. Ty se přitom v Anglii, kde scéna probíhá, nikdy v praxi nevyužívaly. (Conspi)

Reklama

Reklama