Reklama

Reklama

Poslyšte příběh, který se vám stal

(TV film)
Krátkometrážní / Muzikál / Komedie
Československo, 1973, 33 min

Obsahy(1)

Malý muzikál o lásce... Průvodce dějem (V. Menšík) vypráví příběh a glosuje situace, které všichni dobře známe: Dva mladí lidé, Ona a On, se seznámí v bistru, zamilují se do sebe a vezmou se. Mají dítě, které jemu brání ve studiu, takže ženu s dítětem opustí. Po čase se však znovu v tom bistru sejdou a dají se dohromady… Děj je ilustrován pomocí písniček v podání protagonistů Hany Zagorové a Michala Prokopa. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašně divná normalizační věc. Netuším, zda byly písně sepsány přímo pro tento půlhodinový ,,muzikál'', ale spíše bych řekl, že ne. Jakoby sám Dietl jen někde sesbíral pár popových písní o lásce a pak k nim dopsal děj příběhu o tom, jak se zamilují dva mladí lidé v restauraci. Celým příběhem nás provází Menšík jako vypravěč a docela tam rušil, protože někdy svá moudra musel vpravit do nezpívaných mezer písní jen v rámci hudebního podkresu.  A někdy měl věru co dělat aby se do těch škvírek rychlo mluvou  vešel, než zase začal zpěv Zagorky a Prokopa. Navíc sám neměl moc co nabídnout v rámci zoufalých textů a je na něm vidět snad i  jakási bezradnost. Zatímco Zagorka si byla v písničkách jistá a některé asi byly nejspíše její, u Prokopa jsem měl dojem, že tam kde bylo třeba zpívat vysoko, že to hlasově nedává.  My co máme rádi Framus Five s geniálním městem ER jsme nuceni tak trochu se smutkem sledovat Prokopa v této estrádě. Trochu to připomíná lva v cirkuse, který při práskání krotitelova bičíku nerad ale přesto dělá naučené cviky.  V té době totiž mohl na Framus Five zapomenout a elpíčko ER bylo dokonce v klatbě. Inu už to bylo od okupace nějaký ten pátek a rozkoukaní soudruzi začali tvrdě přitahovat šrouby a normalizovat vše v republice co smrdělo svobodou či nějakou odlišností od povoleného formátu. Hudebně mne tam nezaujala ani jedna z písniček na rozdíl třeba od starších Gentlemanů, které byly ještě skutečným muzikálem.  Co dnes zaujme je typická dobová móda prapodivných účesů, kotlet a kalhot do zvonu. Dávám tedy za jednu polívčičku a nemám dojem, že se Menšíkovi dneska opravdu tak povedla. Tu hvězdu dávám proto, že to neberu od zúčastněných jako vyloženou kolaboraci, ale spíše nutnost kvůli těm ,,krávám zelenejm nenažranejm''. * ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Vskutku otřesný pokus o TV muzikál, který, obzvláště při vzpomínce na "napadnuté" opusy šedesátých let, musel selhat. Urážející ne-děj, zoufalé texty pro neméně zoufalého Vladimíra Menšíka a kolem toho milostné tokání Hany Zagorové a obtloustlého Michala Prokopa. Jednou stačilo. ()

Reklama

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád Michala Prokopa i Vladimíra Menšíka, ale tohle je opravdu ohavný počin. Hudba děsná, texty písní ještě horší, o scénáři, který spáchal Jaroslav Dietl, raději ani nemluvě. Jedinou dobrou věc jsem nenašel. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama