Reklama

Reklama

YellowBrickRoad

  • Austrálie YellowBrickRoad (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hľadali zlo ukrývajúce sa v lese, no nakoniec v les odhalil zlo ukryté v ich dušiach.
Jedného rána v Novom Anglicku v roku 1940 sa celá populácia mesta Friar, štát New Hampshire, ktorá činí 572 osôb, vypraví spoločne na kľukatú horskú cestičku smerujúcu do divočiny. Vo svojich domovoch zanechajú svoje oblečenie, peniaze a všetok ďalší majetok. Opustia dokonca svojich psov, ktorých nechajú priviazaných a odsúdia ich tak na smrť hladom. Nikto nevie, prečo to urobili. Pátrací tím vyslaný americkou armádou nakoniec objaví ostatky takmer 300 utečencov z Friaru. Mnohí z nich zomreli na podchladenie alebo zamrzli. Iných zavraždili krutým a záhadným spôsobom. Telá zvyšných občanov sa tímu nepodarí nájsť. V priebehu rokov sa tajná vojenská operácia zmenila na príbeh a nakoniec na zmes legiend a desivých rozprávok o meste Friar. Do mesta sa vrátil život, ale rozľahlá divočina stále ostáva neprebádaná a jej najsevernejšie úseky nenavštevujú dokonca ani miestni lovci a drevorubači. V roku 2008 sú odtajnené údaje zo zložky zvanej „Žltá tehlová cesta". Začína sa prvá oficiálna expedícia do temnej a zlovestnej divočiny... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V minulosti zmizli obyvatelia jednej malej osady a v súčasnosti sa partia mladých vybrala na expedíciu do lesov. No a postupne im všetkým preplo a začali sa vraždiť medzi sebou. Čakal som pekný lesný masaker, napokon sa z toho vykľula pekná lesná uspávanka. Nebolo to vyložene zlé, ale viac ma to unavilo ako zaujalo. Prvých 40 minút o ničom, hlavné postavy len natáčali, kempovali, kecali, takže nuda. Potom jeden z nich zabil svoju priateľku a rozpútala sa menšia hystéria sprevádzaná paranormálnymi javmi (otrasy zeme, hlasy, hudba), takže to bolo o niečo zaujímavejšie. Pre mňa je však najväčším pozitívom, že to neskĺzlo do found footage, lebo to by ma už vážne nasralo. Čiže pozerať sa to dá, ale ináč nič moc. Plusom je určite prostredie, hudba a kamera. Kvalitu hororu však pochováva množstvo hluchých miest, nedostatok gore, viac kecov ako akcie, slabá atmosféra, nulové napätie a prehnaná stopáž. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trailer mě před časem docela zaujal - teď ovšem nechápu, jak se to mohlo stát. Ten film je neuvěřitelně nudný, nejsou v něm žádné zajímavé scény, žádné napětí. Samotnej námět není úplně marnej, hodil by se třeba do Akt X (vždyť epizody, v nichž byli Mulder a Scullyová odříznuti od světa byly vždy nejlepší - a Yellowbrickroad je přesně takový), akorát ve všech směrech nedotažený). ()

Reklama

Naki 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí mám podivný pocit.. Přehnaně reaguji na okolní zvuky. :D Film je klasifikován jako horor, ale nějaké super-vyvražďovací scény jsem tam nenašla. Na můj vkus tam bylo hodně "nevyvážené" umírání postav. Myslím, že námět byl poměrně zajímavý, jen chyba bude asi v režii, protože film byl místy, bohužel, nudný. Každopádně konec mi trochu popletl hlavu..asi si to budu muset pustit ještě jednou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost pěkná blbost. Film jsem si sehnal jen díky tomu že na BD o tom mluvily jako o povedeným filmu ale skutek utek. Film je neskutečná nuda bez nápadu. Teda námět je dobrej ale to provedení kde lidi začínají šílnet mě neskutečně štvala. A to nemluvím o naprosto retardovaný hudbě která mě natolik iritovala že jsem film musel na pár minut stopnout. Čekal jsem něco zábavného ale dostal jsem jen průjem kterej mě za 1. nebavil a za 2. mě otravoval. Příště už ne. A nebojím se říct že tohle je jeden z mála filmu po kterým jsem měl neuvěřitelně špatnou náladu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „YellowBrickRoad“ jen dokazuje skutečnost, že found footage je žánr, který je pro většinu tvůrců vyčpělí a oni v něm nedokážou natočit něco, coby bylo alespoň trochu jiné, trochu nové, trochu originální, minimálně v tom, jaké postupy jsou pro natočení takového filmu použity. „YellowBrickRoad“ si tak jede v klasické kostře a nepřináší to vůbec nic. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Daryl a Erina Lugerovi, které ve filmu ztvárnili Clark a Cassidy Freeman, jsou sourozenci i v reálném životě a jejich chování se velice podobá tomu, jaké bylo ztvárněno ve filmu. (Borrtex)
  • Divadlo Rialto, které figuruje ve filmu, je skutečné divadlo v Lancasteru, a bylo původně postaveno v roce 1930. (Borrtex)
  • Natáčelo se 20 dní v izolované a odlehlé oblasti Pittsburgu. (Borrtex)

Reklama

Reklama