Reklama

Reklama

Objevování pravdy - Série 1 (2005) (série)


Hledání archy úmluvy (S01E04)

(epizoda)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Pátrání po nejposvátnějším biblickém pokladu - arše úmluvy. Po staletích hledali dobrodruzi i archeologové, fantastové i vědci - dokonce také Indiana Jones - archu úmluvy. Hospodinův svatostánek, nadaný posvátnou silou, známý z biblických textů, putoval s izraelskými kmeny pouští, pak byl uložen v Jeruzalémě a po jeho vyvrácení Babyloňany zmizel. Lze vypátrat jeho osud? Další díl amerického dokumentátního cyklu bude sledovat stopy archy úmluvy z hory Sinaj do srdce Jeruzaléma a do nejstarších klášterů v Etiopii. Autoři měli pro své hledání ideálního průvodce - knihu, která spojuje dějiny i víru. Bibli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (4)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Přes veškerou svou slávu před staletími záhadně zmizela ze stránek historie. Josh Bernstein jde po stopě, která začíná na začátku příběhu o arše, na hoře Sinaj. Prochází labyrintem pod ulicemi Jeruzaléma až k útesům nejstarších etiopských klášterů. Pokračuje přes rozbouřené jezero až k místu, kde podle některých se archa nalézá dnes.. Stylově zpracovanému dokumentu dávám za **** ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já bych tomu dala jistě více hvězdiček, kdyby nás pořadem neprovázel model s bezchybnou tváří, hladkou jak dětská prdýlka s beztak nalepenými fousky pro drsnější efekt. Dorazila to jeho imidž Indiana Jonese. Možná to je študovaný akademik, jenž se rozhodl po vzoru svého filmového idolu najít Archu úmluvy, ale mám z něj skutečně rozpačitý dojem. Všechno musí vidět, u všeho musí být, všechno musí zvládnout, na všechno přijít. Chyba je ve mně, ne v něm. To já s ním mám problém. Pokud bych ho odfiltrovala a zaměřila se jen na obsah, tak je zajímavé, kam až stopy schránky z akáciového dřeva vedou. Do ní dal Mojžíš příkaz uschovat desky s božími přikázáními na hoře Sinaj. Pobavila mě informace, že na jednom z ostrovů uprostřed jezera Tana v Etiopii, kde jednu dobu byla Archa uschována, mají mniši i domácí zvířata pouze samčího pohlaví. Jak by pravil klasik "nemožno, ne-mož-no! Ani myyyš, ani myš ženského pohlaví ...!" ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama