Reklama

Reklama

Modrý slon

  • Thajsko The Blue Elephant (více)

Obsahy(1)

Mladý slon prožívá na své cestě k dospělosti mimořádná dobrodružství a získává důležité lekce o přátelství, lásce a odvaze. Sloni a lidé nemluví stejnou řečí, ale snaží se navzájem si porozumět. Každý z nich projde krutou lekcí života. Naučí se, že bojovat je špatné, ale někdy je potřeba bránit svou rodinu, zemi a svobodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

majo25 

všechny recenze uživatele

Príma animák s dobrodružným rázom, ktorý ma celkom pekne vyskladaný dej a silné dramatické scény, postavy sú tiež fajn. S humorom je to už horšie, taký infantilný, predsalen, Thajsko nie je Juesej či Jurop. Animácia je v porovnaní s animačne zavedenejšími krajinami jednoduchšia, ale v podstate sympatická. Len tie farby...modrý slon, ružový, žltý, zelený...kde sme? na dúhe? ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Krucinál, kde ja už som len toho modrého slona videl... Jáj, to bolo raz pred 15 rokmi, bol som vtedy veľmi mladý a experimentoval som s psychotrópnymi látkami, jedmi a inými prekurzormi. V každom prípade sa k tomu obdobiu vracať nechcem a nedovolím ani žiadnemu Thajcovi, aby ukazoval modrých slonov mojim deťom! Obzvlášť keď sú takto nudne natočení. ()

Reklama

Satyrek 

všechny recenze uživatele

Tento filmek jsem shlédl během své stáže na Taiwanu. Vizuální podoba charakterů byla na pokraji kýče, ale v kombinaci s roztomilou thajštinou a příjemným příběhem jsem si z kina odnesl příjemný zážitek. Zpočátku vypadá, že film je určen pouze pro věkovou kategorii do 5-ti let, tak od filmu nic moc neočekáváte. O to Více Vás zasáhnou brutálnější momenty. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tady se milí Thajci fakt "vytáhli". Jenom jim se povede natočit film, který začíná jako pohádka pro děti do 6 let, které koukají na Kouzelnou školku, pokračuje heroicko/romantickým putováním slona a končí velkou bitkou. To vše v jednom animovaném filmu, který stojí za *****.. no vlastně nestojí ani za to. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Teprve druhý thajský animovaný film (prvním byl Sudsakorn z roku 1976) a první počítačově animovaný thajský film. Jeho výroba trvala tři roky a stála okolo čtyř milionů dolarů. (Raztubyl)
  • Jedná se o první celovečerní animovaný film vytvořený v Thajsku. Dalším se stal až počítačově animovaný Khan Kluay (2006). Druhým klasickým animovaným filmem se stal Buddhov život (2007) o rok později (Raztubyl)

Reklama

Reklama