Reklama

Reklama

Hubbleův teleskop: Úžasný vesmír

  • Velká Británie Hubble and Beyond
Ukázka z filmu
Velká Británie, 2008, 51 min

Obsahy(1)

Astronauti se chystají na poslední přiblížení, aby mohli dokončit renovaci a opětovné vypuštění stařičkého Hubbleova vesmírného dalekohledu. Jelikož se jedná o velmi nebezpečnou misi, vyvstává otázka, zda dalekohled za takové riziko opravdu stojí. Hubbleův dalekohled byl klíčem, jenž otevřel truhlici tajemství vesmíru. Vydejte se s námi na výlet k dalekým hranicím vesmíru, při němž se seznámíte s epochálními objevy Hubbleova dalekohledu. Stanete se svědky toho, jak Hubbleův dalekohled zkoumal zrození hvězd a planet, věhlas supernov, vznik nebývale masivních černých děr, mapoval temnou hmotu a navždy tak změnil naše chápání reality. Na vlastní oči uvidíte, jak poodkryl zrod našeho vesmíru i konec času. Také zjistíte, jaké má NASA plány s tímto dalekohledem i jeho nástupcem, jímž je Vesmírný dalekohled Jamese Webba. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (5)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Úžasný vesmír - Nejznámější teleskop na světě. Zajímavé nahlédnutí do vesmíru a co se za ním skrývá. Krásné snímky získané tímto přístrojem, až jsem žasnul. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Reklama

Lofiodtahar 

všechny recenze uživatele

Tak tento komentář bude krátký a stručný ačkoliv mám neskutečnou potřebu jej napsat a mohl bych napsat komentář na dvě stránky. Výjimečně se omezím na pár vět, abych to případným budoucím divákům nezkazil. Pokud jednou přičichnete k vesmíru a pohltí Vás,tak Vám slibuji, že už Vás nepustí. To můžu garantovat. Já na to přišel s tímto dokumentem a od té doby tvrdím, že Habbl nám otevřel oči. Pokud jste zvídaví a díváte se jako většina lidí na dokumenty o přírodě či oceánech, určitě zkuste zkouknout i tento o vesmíru a Habblu. Chcete li cítit nadšení, zklamání, naději a nakonec touhu, aby to neskončilo je tento dokument pro vás ten pravý. Já ho viděl už hodně krát a často se k němu vracím, protože mi dal spoustu věcí do souvislosti. Je opravdu dobře natočen, ztvárněn a nebudete se u něj nudit. A pokud vydržíte pánové!!!........tak Vám třeba dojde, že máte o čem vyprávět ženskému pohlaví. Tak dlouze a zajímavě můžete vyprávět o tom, co jste viděli, že bude hltat každé Vaše slovo. Občas se na něco zeptá a vy budete vědět, že to nejlepší na vycházce s Vaší vysněnou či drahou polovičkou bylo to, že jste viděli tento a potom mnoho jiných dalších dokumentů o vesmíru! A nakonec? Věřím, že i Vy díky tomuto dílku budete zvažovat koupi teleskopu, a bude to Váš Habl. :-) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a příjemně zpracované shrnutí toho, co všechno nám ukázal starý dobrý Hubble. Spousta nádherných záběrů, spousta zajímavých informací o záhadách úžesného vesmíru. Kupodivu nechybí ani elegantně zakomponované emoce. Rozhodně nadprůměr. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

O teleskopu jako takovém jsem se toho teda zrovna moc nedozvěděl. Ale ty snímky a objevy jsou vážně spektakulární. Rozporuplné pocity mám z pohádkového vypravěče voiceoveru. Ale nakonec mě neuspal, takže asi dobrý. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama