Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

PKD 

všechny recenze uživatele

Neskutečně promakaná DC záležitost s charismatickým Jensenem Acklesem v roli Jasona Todda aka SPOILER! Red Hooda (už několikátého v řadě),který si svou roli opravdu užil na 100%. Což v př.,že nejste vidět a hrajete jen hlasem (a to je nepoměrně těžší),je věru..úctyhodný výkon,za který se rozhodně nemusí stydět. Sice je škoda,že Jokera tentokráte nemluví jeho dvorní a dodnes nejlepší představitel Mark ´Skywalker´ Hamill,ale v tomto př.naštěstí,Bender nezklamal. I když to pro mě,není úplně ono. A velkou pochvalu si též zaslouží skladatel,který ani tentokráte nezklamal..Ch.Drake-ost 100%. Už jen úvodní titulky dávají tušit,že jsme svědky,něčeho mimořádného. Možná půjdu i na plný počet. I když musím přiznat,že na první 3 podívání..mě to nijak extra nenadchlo. To až po dlouhé době. Do tohohle filmu,musí prostě člověk asi dospět,či co.:) Nevím,zda je to škoda nebo ne...ale velmi upozaděná ( i když ve výsledku naprosto zásadní) role démonického Ra´se al Ghula mě jako jediná věc v tomto jinak squellém filmu,trochu vadí. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Chris Nolan zmenil Batmana a jeho univerzum vo filmovom médiu k nepoznaniu (o komikse v tomto prípade nemôže byť ani reči), o tom niet žiadnych pochýb. Dnes už aj animáky odohrávajúce sa v klasickom DC Gothame (Robin a veľké množstvo kdejakej pestrofarebnej divočiny) obsahujú nehorázne množstvo temnoty a chorej psychiky. Under the Red Hood je príbeh alternatívny, ktorý vysvetľuje niektoré udalosti z Batmanovho života trochu inak, než sme na to zvyknutí z burtonoviek či nolanoviek, ale je perfektne prepracovaný a to mi vyhovovalo. Temne ladená animácia a hudba, uveriteľný vývoj postáv a zbesilá akcia sú len barlami mohutného (na 75 minútovú stopáž) a kvalitného príbehu. Je to nasiaknuté temnou psychológiou a dospelými otázkami morálky, pomsty či ľudskosti viac než som mohol čakať. Vyvrcholenie je absolútne nolanovské, choré, temné, napäté i dojímavé. Takmer je mi ľúto, že je to len animovaný film, vidieť to prevedené do hraného filmu, asi umriem blahom. (85%) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní animák. Batman má proti sobě netradičního záporáka. On to vlastně není záporák, ale jeho bývalý Robin. Taky se tu párkrát objeví Joker a hodí pár svých skvělých hlášek. Mihne se tu i Ra's al Ghul, o kterém jsem se dozvěděl pár zajímavých věcí. Taky občas vystrčí růžky Black Hood. Jinak tohle bylo moje první setkání s Nightwingem, batmanovým prvním Robinem. Jako postav je tu opravdu hodně. Celé je to vlastně hlavně o pomstě a morálních dilematech. I když je to kratší, tak děj hezky ubíhá a má to spád. Docela povedené. "My se zdržíme přes noc? To abych si zabalil kartáček." :D ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. Vadila mi tam v podstatě jediná věc: do celkového příběhu a mytologie Batmana mi nesedí "příhoda" s jezírkem plným fosforeskující kapaliny. Kvůli spoilerům nemohu rozvést, ale takováhle fantasy báchorka mi do světa Bruce Waynea nepasovala. Všechno ostatní je na jedničku a skoro nevím, kde mám začít. Na první pohled je zjevná inspirace Nolanovým temným masterpiecem, a tedy i animovaný netopýří muž sází na tklivé hudební linky a ponurost. Navíc je to správně drsné a s divákem se nemazlící. Příběh je bezchybný a správně vypointovaný, finále napnuté k prasknutí. Byl jsem překvapen, protože tak skvělý jsem snímek nečekal. Nejvíce oceňuji vydařené akční souboje, které jsou mixem parkouru, šíleného kung-fu a nefalšovaných drsných barových bitek. Kdo neuvidí, neuvěří. Teď už stačí jen se těšit, kdy se batmanovský animák od stejného tvůrčího týmu objeví příště. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší Batmanův kreslený film. Dost dobrý příběh, ale také perfektní režie a ohromná dávka akce. Prvních 40 minut je vlastně jedna nepřetržitá akční scéna. Mnohé scény byly naprosto dokonalé propracované, na stejné či lepší úrovni, než hrané filmy. Závěrečné srovnání bylo bezchybné. Flashbacky do minulosti velmi povedené. Účast Ra's al Ghula, Riddlera, Nightwinga a dokonce i na pár vteřin komisaře Gordona potěšila. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Toto je poprvé, co je vyprávěn v některém z filmů či seriálů DC Comics příběh Jasona Todda, druhého Robina. (Caszidy)
  • Číslo, které má Joker na štítku na vězeňském obleku je 11940. Joker se poprvé objevil na stránkách komiksů právě v roce 1940. (TwoFace)
  • Producent Bruce W. Timm nadaboval Riddlera. (Caszidy)

Reklama

Reklama