Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní televizní inscenace podle detektivního románu Petera Cheyneyho. (sator)

Recenze (11)

sud 

všechny recenze uživatele

Ze všech mnou viděných tuzemských pokusů o americkou krimi jednoznačně nejslabší kousek. Herecké obsazení je sice zajímavé, avšak herci s dobou a místem děje absolutně nesplynuli a Američany jsem jim nevěřil - přesvědčivě působili pouze Luděk Munzar a Marie Drahokoupilová. Slabou technickou stránku (zapříčiněnou z větší části špatně dochovanou kopií) zcela promíjím, nevýraznou režii a nezáživný a (přes pouhých 70 minut) nudný děj prostě nemohu. Zádrhel bude nejspíš i v předloze - nechci nijak snižovat kvality, ale Peter Cheyney zřejmě nebude Ed McBain či Raymond Chandler. 40%. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaná detektivka s napínavým dějem a originálním závěrem, problém je v tom, že drsná hra na Ameriku dopadla v českých televizních studiích většinou bídně. Tady ten balanc vyvažují přítomné herecké legendy, především typově přesný Munzar, Bláha a Hlaváčová. Nu, a kde jinde uvidíte Otu Sklenčku v tak příšerné paruce? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No i já se musím přidat k těm, kterým se „česko-americká“ zápletka této kriminálky prostě moc nelíbila. Spousta dialogů je nudná, tempo rovněž a nebýt solidního herecké obsazení, asi bych šel s hodnocením ještě dolů. Takhle to vidím na průměr a to jen díky výkonům Munzara, Drahokoupilové, Bláhy a Hlaváčové. Konečné rozpletení bylo poněkud kostrbaté, ale když přivřu oči, tak nějak to do sebe zapadlo. Přesto všechno znám mnohem lepší československé detektivky, takže tento kousek doporučovat určitě nebudu. Slabých 50% ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Elita českých herců ve slabší kriminálce z Amerického prostředí. Když jsem byla puberťák tak jsem šílela z toho jak se snaží napodobit život v USA, přišlo mi to většinou trapný. Teď po letech jsem shovívavě přihlížela a snažila se najít pozitiva, ono se s tím víc dělat nedá. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Slabsi 3 za hodne upovidanou "americkou" detekivku s hlavnim detektivem Munzarem a zaporackou Hlavacovou. Zajimave bylo, ze mavala Munzarovi pred nosem pistoli Tokarev TT33, coz me u americke gangsterky trosku prekvapilo...ale tak mozne je vsechno, ze jo...? :-) (a nebo jsem to nepoznal spravne a TT to neni. Tak me kdyztak opravte.) ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Tři s odřeným hřbetem. Za kníratýho Sklenčku a vlasatýho Bláhu. S takovou překombinovanou a fragmentovanou předlohou toho moc udělat nešlo. Rozuzlení bylo docela směšné. Tam už chyběl jen zahradník. Divím se, že v té době vůbec něco takového prošlo. Od západních autorů většinou vybírali kvalitnější věci a nebo aspoň angažovanou tématiku. Zahrané a natočené standardně. ()

Reklama

Reklama