Reklama

Reklama

Tony

  • Velká Británie Tony: London Serial Killer

Obsahy(1)

Príbeh o mužovi, ktorý vedie osamelý život vo svojom byte v Londýne, mužovi, ktorý ukrýva obrovské tajomstvo... Tony je sociopat, introvert, na prvý pohľad nesympaťák a v neposlednom rade brutálny masový vrah. Film sleduje týždeň z jeho života a neberie si servítku pred ústa. (tahir)

Recenze (32)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Americké psycho po anglicku - s tím rozdílem, že hlavní hrdina je zde podivín na první pohled. Film zachycuje týden života samotářskýho magora, kterej vypadá, že neumí do pěti napočítat, přitom si fikaně vodí do bytu přihřátý fetky a spolehlivě je morduje. Snímek je natočený klasickým britským stylem, což podtrhuje neurčitost doby, ve které se odehravá (aspoň já jsem to ve filmu nezachytil).Stopáž je příjmně krátká, což je podle mě na úkor absentujícího rozuzlení. Zde se režisěr pradvěpodobně držel hesla "Lepší vrabec v hrsti.....", protože takto dávám celé 4*.....s dotaženým koncem by to mohlo být klidně 5*, ale vůbec by se taky nemuselo povést, a to by bylo více škody než užitku. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z řady ze snímků,kterej spíše než krvavou jízdo je ,cestou do hlubin duše sériového vraha.A stejně jako snímky co uvádí Flipnic v komentu plus já musím dodat film,který je podle mě nepochopenej a tudíž nedoceněnej H6: Diary of a Serial Killer staví na výkonu hlavního představitele.A ve všech těchto filmech byl hlavní killer vybrán výborně.A to je podle mě 50% úspěchu.Tady je to dement s ďáblem v těle co miluje starý akčňáky a cituje z Ramba.Což mě potěšilo.Stejně jako výběr hudby.Naopak mě docela nasral jakoby ošizenej konec.Já bych si dal klidně jěště nějakou porci minut navíc.Každopádně dík patří HorrFi(mu) za doporučení.Spokojenost. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Tazko povedat, co si o tomto filme mysliet. Za prve mal asi len 70 minut, co je na film relativne malo, ale na druhej strane, dalsie minuty by uz nic neposkytli, jedine iny zaver, ktory by mozno ani nepasoval. Cely ten cas, co som Tonyho sledovala som musela premahat hnus, lebo toto nebol fiktivny pribeh, tento pribeh sa naozaj stal. Samozrejme sa vrah nevolal Tony, ale nejako inak, uz si presne nespomeniem, ale videla som o nom dokument na Reality TV, kde vraveli ze takto zabil minimalne 15 ludi, schovala si casti ich tela nasolene po skriniach, v gauci a podobne. No hroza. Clovek sa moze len cudovat, kolko takych ludi po svete chodi. Hoci ma teda detektiv, ktory u Tonyho bol a podla smradu nic neodhalil docela zarazil. Kazdy spravny policajt by mal vediet rozpoznat hnijuce telo, nie? No dobre, tak nie :D:D ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Existenciální drama o samotáři, který se beznadějně pokouší navazovat kontakty s okolním světem. Nechce pracovat, v sexu má chaos (což spíše plyne z jeho zoufalých pokusů o komunikaci) a tváří se, jako by měl každou chvíli padnout a nevstat. Ale pozor, nikoliv u sebe doma, ve svém království, kde je ON pánem. A běda, kdo by se s ním chtěl dostat do křížku. Znáte snad něco strašnějšího, než když chtějí někomu, jehož valnou náplní času je sledování videa, sebrat televizi? Kamera ukáže ledacos, ale mnohé nechutnosti jen naznačí, čímž podtrhne hrůznost Tonyho konání. Nejděsivější je otevřený konec.... Hudba The The. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si uvědomil, že ať pochází představitel tohoto subžánru - "killers", prostě portréty sériových vrahů, z jakékoliv doby, vždy se jedná o špičkovou práci a neuvěřitelně silný zážitek. Ať už si vezmeme stařičký Deranged (1974), Cannibal Man (1971) nebo mladší představitele jako Maniak (1980), Angst (1983), Dr. Lamb (1992) či asi nejznámější Henry: Portrét masového vraha (1986), vždy se jedná o dech beroucí, mrazivý, syrový a velmi těžko stravitelný zážitek ... Všechny filmy jsem hodnotil hodně vysoko a hodně si jich cením již z pohledu sociálních a psychologických věd a pohledů. Ne jinak je tomu i u Tonyho ... Tony je chudák ... řekl jsem si na začátku. Jeho absolutní neschopnost se sociálně přizpůsobit jakékoliv komunitě, ale i lidské společnosti jako takové, je opravdu smutná ... Je smutná, než skutečně zjistíme, kdo ... nebo vůbec co... je Tony vůbec zač!! Tony nikoho nepotřebuje, nemusí mít kamarády ani partnerky ... Tonymu stačí malá televize připomínající malý československý Merkur z dob komunistů a staré VHS video, na které nemůže pomalu, ale jistě sehnat videokazety se svými oblíbenými akčními filmy ... Tony je absolutní sociopat, psychopat, sadista, nekrofil a blázen... Jeho vzhled, pohyby, činnosti, 10 let neschopnost si najít zaměstnání ... Člověk jen kroutí hlavou nad geniálním hereckým zpracováním daného tématu a chvílemi až příliš hluboké sondy do duše tohoto člověka ... Přiznám se, že mi ho bylo z počátku líto. Scéna, kdy s ním vyjebávají dva mladí feťáci, připraví ho o peníze, nasáčkují se mu do bytu, sjedou se a jsou agresivní ... přišlo mi Tonyho líto, než jsem zjistil, jak se věci ve skutečnosti mají a že rčení "vlk v kůži beránčím" je zde ze všech výše zmíněných filmů nejvíce příznačné. Jedná se o geniální dílo, které nestaví na gore-efektech a vraždách, ale nechutné syrovosti, realističnosti, až nepříjemné blízkosti Tonyho divákově osobě atd. Závěr, titulky a soundtrack jsou příznačné a geniální ... Opravdu špičkové dílo!!! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama