Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jen marně jsem očekával příchod Bruce Willise. Na tento stejnojmenný film jsem se podíval omylem, ale rozhodně tohoto omylu nelituju. Je to velice smutný, drsný film o člověku, který rozhodně nežil pohádku a do poslední chvíle to vypadalo, že se z nanicovatého života nikdy nevyhrabe. Často jsem věci prožíval za hlavního hrdinu a nechápal, jak dokázal po celou dobu toto trýznění snášet bez toho, aniž by klesl k násilí. Tedy, alespoň ne v každém případě. První polovina děje skvělá, leč až neuvěřitelně bezmocná a drsná, se skvělými prostřihy a přeskoky z období do období. Druhá polovina o trochu slabší, s ovšem zajímavým zakončením. Oceňuji i přímé propojení se skutečným případem. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film o člověku, který celý život bojoval a život mu za to naoplátku házel pod hnáty šutry a klády. A co on na to? Stejně se nedal. Ta víra v lepší život mě naprosto fascinuje. Když to vidím, tak mě to taky nutí bojovat a přecházety ty hnusy, co život předkládá každému z nás. Tenhle film by podle mě měl vidět každý, kdo nad životem byť jen přemýšlí a uvažuje, že by všechno položil, vzdal ho a nechal ho králikům. Kid je nejenom skvělý film, ale také je to obrovský motivátor. Stačí totiž jedno. Chtít a mít sílu bojovat. A jednou se to určitě vrátí. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Mala to byť silná dráma podľa skutočnej udalosti. Najmä pasáže o ťažkom detstve hrdinu, týraného sociálne neprispôsobivými rodičmi vyznievajú menej vážne, a skôr ako groteska. Smiať sa v tomto prípade je nevhodné. Natasha McElhone vyzerá naozaj ako "Frankenstein v sukni" alebo Baba Jaga z rozprávky. To by iste nebolo na škodu veci, no je jasné, že tvorcovia filmu sa o žánrové presahy a hyperboly vôbec nepokúsili. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Štylistická vycibrenosť (a to predovšetkým z úvodnej sekvencie, v ktorej titulky neslúžia len ako doplnok filmu ale sú jeho neprehliadnuteľnou súčastou) plne kontrastuje so scenáristickou nefungujúcou ošúchanosťou. Výsledný filmový tvar (spočiatku sa tváriaci ako "niečo" so sociálnym podtextom, postupom filmového času však prerastajúci v čoraz väčší dramaturgický zmätok) tak zaujme hlavne vysokokvalitnou hudbou (samozrejme, britský film) a atraktivitou anglického prostredia, menej však už rutinnou, takmer až hallmarkovsky televíznou réžiou (nerátajúc tých zopár už spomenutých štýlotvorných hrátok). 55% ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Večerní zpravodajství bývají plná smutných příběhů týraných dětí. Todle je jeden z nich, naštěstí se šťastným koncem. Bohužel, námět je jeden z mála pozitiv filmu. Ne, že by byl špatný, ale mě to prostě nebavilo. Nedokážu říct proč, možná proto, že to je britské (nemam nic proti Britům, jde o způsob zpracování). Nelíbila se mi kamera, herci, ani již zmíněný způsob zpracování. Ale možná jsem jen ovlivněn hrůzou, která se tomu dítěti děla a podvědomě dávám nižší hodnocení, protože už se na to dívat nechci. Nevím. Tři hvězdy ... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama