Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bitva o občanská práva nebyla vyhrána v šedesátých letech - rozhodně ne v mnoha částech Spojených států amerických. Filmové drama je založeno na oceňovaném a podle skutečných událostí napsaném románu Tima Tysona. Ten jako jedenáctiletý kluk žije v segregovaném Oxfordu v Severní Karolíně. Tyson je svědkem smrti a rasového napětí, která exploduje, když je zde zabit černoch, veterán z Vietnamu. Svědkem toho, jak následně bílá porota osvobozuje vrahy, což černé i bílé smete do bouře rasových nepokojů. Uprostřed násilí a strachu, které obklopují město, se Timův otec pokouší přivést obě strany ke smíru, jen aby byl označen oběma stranami za zrádce. Vernon Tyson je administrátorem metodistické církve v Oxfordu. Jeho úsilí o podporu rasové integrace z kazatelny se setkává se silným odporem jak farníků tak od měšťanů. Spisovatel a režisér Jeb Stuart podává expresivní výpověď o událostech, které se staly v jednom jižanském městě a o napětí, které explodovalo v jeden posvátný den roku 1970. (Chaval)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

verbal 

všechny recenze uživatele

White Justice : Black Power - 1:0 . Další tendenční, černo-bílá, tklivá historka o tom, jak sympatičtí, milí černoušci strádali pod bezohledným bitchem otrokáře. Tenhle Jeb asi nebude žádný Indián nebo Vietnamec, jinak by se na toto téma nejspíš vyJebal, nebo nevykreslil charaktery tak "nestranně". Jižanští patrioti jsou náležitě odpudiví zmrdi, utlačovaní američané s afrem mírumilovní Teletubbies, jejichž jediným zastáncem je ta děsně kúl, altruistická církev, která vždy byla na straně chudých a utlačovaných. Než mě nařknete z nějakých -ismů, rád bych vám ještě povyprávěl tu o Perníkové chaloupce, kde je roztomilá, pacifistická stařenka, která se snaží uchránit nebohé děti před prochladnutím v lese, nemilosrdně těmi parchanty ugrilována xmrti. To je sadismus, co? ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No načo tam poskakovali, ako opice s holými rukami nad hlavou,okolo toho policajného auta?? Mali začať s Molotovom hned' od samého začiatku a bolo by. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomenulo skvely A Time to Kill. Tiez tu mame smutnu udalost s nevinnym negrom v nejakom zapadakove, ktora vyusti v boj hordy negrov za svoje prava a nasledny proces s pachatelmi. Ale vysledok je taky nemastne neslany. Postavam sa film prilis nevenuje a aj cela udalost s negrikom je zobrazena dost odtazito, takze film vo mne nevyvolal ziadne emocie. Cely cas som nechapal, naco ma vo filme velky priestor rodinka bieleho pastora, ked pre udalosti filmu je uplne zbytocna. Snad aby tu bola aspon nejaka kladna biela postava. Inak fakt neviem. Mna najviac bavil slizky obhajca Michael Rooker, ktory ako jediny si svoju ulohu uzival. Zvysok hercov je rovnako nevyraznych ako tento film. Jeb Stuart je solidny scenarista ale ako reziser nie je nic extra. 4/10. ()

Reklama

Reklama