Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ditte je mladá a úspešná dcéra zo známej pekárenskej rodiny. Nikdy sa však tomuto remeslu nevenovala, jej najväčšou vášňou je umenie. Dostane šancu odísť z rodného Dánska do New Yorku a pracovať v známej galérií. Obetuje tejto príležitosti svoju galériu aj tehotenstvo. Do jej plánov však zásadným spôsobom zasiahne vážna choroba otca, ktorý si zaumienil, že Ditte je jediná z jeho potomkov, komu môže po svojej smrti zveriť svoju výborne fungujúcu pekáreň. (wata)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

misterz 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica mi ani tak nepripomínala klasickú severskú tvorbu, skôr mi to prišlo ako britská vzťahová dráma s presne definovanými charaktermi postáv, medzi ktoré padne ako bomba niečo vážne a tragické, v tomto prípade je to choroba otca rodiny. No druhá polovica už, hlavne v ponímaní emotívnej stránky, je typická Škandinávia - hutné, ťaživé a tak zvláštne chladné... Hlavne k záveru, ktorý so sebou priniesol veľký pretlak emócií. Zároveň môžem smelo konštatovať, že film obsahuje najsugestívnejšiu scénu umierania akú som kedy vo filme videl. Keď sa človek dokáže ponoriť do toho ticha a do tej smutnej situácie, tak ho to rozloží na mraky. Veľká spokojnosť, škoda toho pomalšieho rozjazdu. Na hranici 4-5 hviezd. 89/100 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Drama rodiny která projde zátěžovou zkouškou.Kdo jsme a kam patříme.Pár herců ,pár metrů interiérů ,inteligentní scénář.Dobrá režie a kamera.Možná si v závěrečných titulcích položíte otázku :a jak jsem na tom já. O tom film byl.Obsahově tak silný ,aby diváka zasáhl.Chrisensen byl ve své roli na Oscara.Vzhledem k tomu jaké role ho získávají.Právě tyhle nízkorozpočtové filmy jsou přirozené zpracováním. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Absolutně realisticky natočené rodinné drama o odchodu blízkého člověka. Vím, o čem mluvím, mám totiž osobní bolestnou zkušenost. Také mi umíral tatínek na rakovinu a při sledování tohoto filmu jako bych zažívala déjà vu, obzvlášť posledních deset minut. Dokonce i reakce jednotlivých členů rodiny se hodně blížily skutečnosti, co znám. Nutno podotknout, že Jesper Christensen byl až neuvěřitelně věrohodný v roli umírajícího otce. A Lene Marii Christensenovou začínám (po skvělém výkonu zde) pomalu řadit mezi své oblíbené evropské herečky. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Nezačalo to úplně špatně, ale s postupujícím časem jsem si říkala, proč s tím filmem dělali takové drahoty a rok odkládali dánskou premiéru? No, možná si mysleli, že nasbírá po artových festivalech ceny a pak ho domácí diváci přijmou. Jinak nemám ráda filmy o umírání typu Wit. Myslím, že, kdo to aspoň trochu s někým blízkým prožil, nemusí si to připomínat. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Právě že si to prožil mnohý z nás. Staří je hrozné a rakovina může postihnout každého v kterémkoliv věku. Člověk, který je plný energie a domnívá se, že je nezastupitelný, navíc nemá řemeslo komu předat, po zázračném uzdravení náhle zkolabuje na své svatbě a zanedlouho se zjistí, že došlo k metastáze na mozku... Bohužel, neoperovatelné. Jesper Christensen zahrál neskutečně opravdicky, ano, tak nějak to vypadá při posledních týdnech umírajícího člověka. Ta závěrečná dlouhá scéna mě nevadila svou délkou,, člověk se mohl hodně zamyslet i nad svými postoji, ale asi bych nedokázal sedět s celou rodinou a čekat, až můj blízký naposled vydechne. A naopak, nechtěl bych, aby moje rodina zažila se mnou takové konce. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film získal Cenu FIPRESCI v hlavnej súťaži Berlinale 2010. [Zdroj: Artfilm] (imro)

Reklama

Reklama