Reklama

Reklama

Svobodní zednáři a ztracený symbol

  • USA The Lost Symbol: Truth or Fiction

Obsahy(1)

O dávné i nedávné historii svobodného zednářství, ale hlavně jeho současnosti. Unikátní záběry z mnoha míst světa odhalují dosud nezveřejněná tajemství zednářů a rozplétají klubko pověr a mýtů kolem jejich činnosti. Sledují konspirační teorie podezřívající zednáře ze snahy ovládnout svět a některé události, jež s nimi byly, ať zaslouženě či nezaslouženě spojovány v nedávné minulosti. (kubas369)

(více)

Recenze (9)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce konspiračních teorií lahůdka, je jen na vás, komu a čemu uvěříte. Svobodní zednáři, Ilumináti a jiné tajné spolky ovládající svět, spojovány často s těmi největšími světovými událostmi 20. století, to tu už bylo tolikrát a to v úplně rozličných kvalitách, vše se tu točí kolem převratné(?) Brownovi knihy "Ztracený symbol - pravda, nebo fikce?"A jak píše PietroBet to "neustálé omývání stále stejných faktů" za čas pěkně nudilo, jen v prvních 5-10 minutách, tu některé slova zazněly snad 5x! Za povedený tento dokument bohužel nepovažuji, málo se dozvíme o jejich vzniku, málo o tom kdo jsou a nakonec i málo samotných spikleneckých teorii (to byla vůbec ta nějvětší slabina tohoto dokumentu). Jinak něco více o tajných společenstvích se dočtete tady; http://www.novadoba.estranky.cz/clanky/svet-kolem-nas/enigma-_kveten-2010_ Tento časopis doporučuji! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přece jenom jsem očekával, že se v tomto dokumentu dozvím něco zajímavého o tajném spolku Zednářů a místo toho jsem sledoval jakousi reklamu na novou knihu a spoustu konspiračních teorií, nebo lépe řečeno dezinformací, které nám podalo několik „důvěryhodných“ členů, kterým jsem nevěřil ani úsměv na tváři. Rádoby otevření Svobodných Zednářů široké věřenosti si představuji trochu jinak, než se podíváme do jedné svatyně a zjistíme, že jsou to vlastně chudáci, kteří sem tam nešťastnou náhodou někoho zabili, nebo se jim to snažil někdo přišít. Tomu snad nevěřili ani tvůrci tohoto dokumentu. Zvláště když mezi tyto „svatoušky“ patří oba Bushové a spousta dalších špičkových politiků, boháčů z celého světa. Hňupy ať dělají z někoho jiného. Ty dvě * dám alespoň za těch několik informací z minulosti, které byly ovšem rovněž dost přikrášlené. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Dan Brown má novú knihu, Dan Brown má novú knihu Stratený symbol... Som megaboss tretej Cé triedy štvrtej divízie ôsmeho bloku severnej slobodomurárskej lóže a sľúbil som že Mah-Hah-Bone nikdy nevyslovím. Súčasťou ľudskej povahy je prirodzené, že ohovárame sociálne silnejšie skupiny ľudí. Poslední v tejto sociálnej hierarchii sú upotení autori konšpiračných teórií. Títo intelektuálne zaostalí panici sú schopní do svojich nočných internetových diskusií zakomponovať hádam všetko o čom nemajú ani šajnu. Je sex nástrojom vlády na manipuláciu obyvateľstva? Monitorujú nás tajné organizácie pomocou čipov v kyslom mlieku? Slúži architektúra Washingtonu ako koordinačná mapa pre mimozemskú inváziu? Alebo k veci, ovládajú Rumuni, čo nám zatepľujú barák svet? Určite áno! Ukončených šesť tried základky a rokmi trénovaný červený nos ich na to priam predurčuje. Z dokumentu sa nedozviete takmer nič. Čo by ste sa aj chceli dozvedieť z reklamy na nejakú knihu? Kecy, vražda, kecy a pokračovanie v knihe... ()

Aslan odpad!

všechny recenze uživatele

Tento dokumentárny film je jedným z najhorších „dokumentov“, a priateľoch z lóže. Celkovo to vychádza ako propagandu k novej knihe Dana Browna, Posledný symbol, v ktorej sú konečne „ novodobý dobrodinci sveta“, ukázaní v pozitívnom svetle. Je to dosť mätúce pre každého kto skutočne niečo vie o tejto, tajnej spoločnosti. ()

blacktomas 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je víceméně prozednářský i když příležitost vyslovit se dostali i zastánci konspiračních teorií. Není tu v podstatě nic nového co by člověk seznámený s činností bratrstva nevěděl. Potěšila zmínka o vraždě Roberta Calviho a celé P2. Ale odpověď na otázku, jestli zednáři vládnou světu se stejně nedočkáme, na to jsou až příliš chytří. ()

weelska 

všechny recenze uživatele

Možná by to bylo o něco snesitelnější, kdybychom se každou půlsekundu nemuseli dozvědět o tom, že Dan Brown napsal novou knihu a že se jmenuje Ztracený symbol a že je o svobodných zednářích. Brownův fanoušek tohle nepotřebuje, protože tohle sám už dávno ví. Tím pádem dokument, který měl být prvoplánově o konspiračních teoriích se (asi plánovaně) smrskl do pouhopouhé vtíravé reklamy, děkuji, nechci. Navíc si troufám tvrdit, že zrovna tahle kniha je nejméně záživný příběh o Robertu Langdonovi, co kdy zatím vyšel z Brownovy dílny.. ()

Reklama

Reklama