Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlomyslná Zuraya (Kateřina Brožová) osnuje spiknutí proti právoplatné dědičce království Endorra a chystá se ji o tuto výsadu připravit. Princezna Ariana musí za opětovné získání trůnu bojovat a obnovit ztracenou svobodu svého lidu. K tomu jí dopomáhá její zkušený rádce Tarak a společně odolávají nájezdům zlověstného lorda Xanthose a jeho zákeřné sestry Zuraye. Ariana musí čelit všemožným nástrahám v podobě úkladných skutků a nebezpečných intrik. Úkolem její výpravy však zůstává navrátit mír a spravedlnost zemi, jejíž vládu málem navždy ztratila. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

"To nedává smysl." "Ale dává, je to odkaz. Časem pochopíš, chraň ho." Třeba i takoví režiséři jako Simandl či Wynorski časem najdou fanoušky, kteří jejich "genialitu" pochopí a budou je milovat. Já teda do tohoto tábora nepatřím. Poté, co jsem se rozhodl vyzkoušet zajímavé netradiční projekty v rámci české kinematografie (akční/sci-fi/dobrodružný/fantasy/horor), dal jsem příležitost i známému kanadskému režisérovi, točícímu u nás v Čechách v malé vísce nedaleko Příbrami, kde předělal místní bramborárnu na filmová studia. Arianin souboj je dělán pro televizní produkci, do tohoto snímku snímku tedy tvůrce neprosadil svoji oblíbenou erotiku. Naopak otevřený konec naznačuje, že to možná mohlo být myšleno jako počátek nějaké trilogie, nebo dokonce pilot k televiznímu seriálu. V tomto filmu naopak nechybí jeho dvorní scénárista Chris Hyde a oblíbená herečka Eva Aichmajerová. Ta patří k tomu nejlepšímu, co nám film přichystal. Jinak je to teda katastrofa. Kulisy jak z české pohádky ani absence trikové stránky by moc nevadila, ale nejenže jsou dialogy i příběh špatné, ale i většina herců podává příšerný výkon. Zvlášť titulní hrdinka byla hodně špatná a nepřesvědčila ani Kateřina Brožová jako hlavní nepřítel. Film se opravdu blížil na hranici odpadu a hvězdu dám pouze za šermířské souboje a již zmíněnou Aichmajerovou (dnes Eva Decastelo). ()

Anopheles89 odpad!

všechny recenze uživatele

Snad nikdy jsem nedal s takovou jistotou odpad. Proboha, tohle někdo myslel vážně? Obvykle se v brakových sajrajtech tu a tam najde i něco nechtěně vtipného nebo natolik absurdního, že to rozbije tu hradbu všeobecného marastu. Ale tohle, dopíči fix (pardon), bylo tak neskutečně stupidní, nudné, trapné a dementní ve všech ohledech, že jediné, co ve mě projekce vyvolávala (kromě až fyzického utrpení), byla vidina obrázku myšáka Mickeyho, jak si s úsměvem na tváří vytrhává oční bulvy. ()

Reklama

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Zaradenie filmu do zanru akcny fantasy ma dost pobavil. Neviem preco tento film disponuje tymto pomenovanim, ked to je uplne mimo toho a ani okrajovo sa neoskiera o fantasy a akcny film. Co na tom bolo akcne? Tie ubohe boje s mecmi, ktore boli tak nudne a vobec na mna neposobili, ze by som mal im uverit, ze im ide fakt o zivot. Hlavna hrdinka Ariana skor vyzerala ako pornoherecka a nie kralovna bezvyznamneho kralovstva niekde v prdeli. Ani jej spolocnicky na ceste mi nic nepovedali a aj boli skor zbytocne zakomponovane do akoze fantasy filmu. O hereckych vykonoch mozem len napisat, ze som ziaden nepostrehol a samotni herci mi pripadali, akoby to hrali nasilu pod vyhrazkou zabitia:) Ziadne pozitivum vo filme som nevidel a preto si len film zasluzi poriadne nakopnut do riti a poslat ho na recyklovane smetisko, aby z neho urobili nieco uzitocnejsie, ako tato megasracka. ()

RajAthen odpad!

všechny recenze uživatele

Má investice v Levných kninách se zúročila natolik, že "kvalita" tohoto "snímku" přesáhla má největší očekávání špatnosti, které budu svědkem. Toto je jeden z filmů, který je vskutku nepopsatelný, obzvláště pokud máte odvahu ho poslouchat v anglické verzi. Konec tohoto počinu mě ale opravdu překvapil, to se musí nechat (scénárista byl opravdu filuta), stejně jako mě vyděsil, že to nemá uzavřený konec (nejlépe pomalá smrt obou "hrdinek"). Nejlepší scéna je vzpomínková sekvence, která prakticky zopakuje všech těch pár scén, kde se dotyčná "žena v kůži" objevila... ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně NE. Tahle akční fantazi(??!!!!! proboha dyt to není ani pohádka natož tohle) je opravdovou ukázkou typu Takhle to nedělejte! Tak strohé výkony a naprosto nudné dialogy s příběhem(je to vůbec příběh?) jaký by napsal i žák 5 ročníku ZŠ jako slohovou práci.Kateřina Brožová není škaredá žena, ale v tomto filmu je naprosto nezajímavá! Eva Aichmajerová je krásná odpohledu, ale hraje postavu příliš jednoduchou, nudnou a nezajímavou. Škoda. Tento film je další ukázkou naprosto zbytečnečně zničeného filmového pásku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první film Lloyda Simandla, který nebyl točen pro anglickou distribuci, ale pouze pro českou, slovenskou a japonskou. (Halloween9)

Reklama

Reklama