Reklama

Reklama

Antibiotika: Zabiják nebo Lék?

(TV film)
  • Švédsko Antibiotics: Kill or Cure?
všechny plakáty
Švédsko, 2004, 50 min

Hrají:

Donal MacIntyre

Obsahy(1)

Západní společnost čelí nové a děsivé hrozbě v podobě MRSA neboli "nemocniční nákazy“, která si jen ve Velké Británii vyžádala dvakrát více obětí než dopravní nehody. Donal MacIntyre v utajení odhaluje, jak se hygiena a úzkostlivá péče v jednotlivých zemích liší a pomocí skrytých kamer sleduje, jak "čisté“ jsou ve skutečnosti naše nemocnice. S využitím přímých rozhovorů a přelomové grafiky tento poutavý dokument vytváří celkový obrázek současné situace a ukazuje, jak společnost může s trochou opatrnosti dostat smrtelné nemoci opět pod kontrolu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

whack 

všechny recenze uživatele

Západní společnost čelí nové a děsivé hrozbě v podobě MRSA neboli "nemocniční nákazy“, která si jen ve Velké Británii vyžádala dvakrát více obětí než dopravní nehody. Donal MacIntyre v utajení odhaluje, jak se hygiena a úzkostlivá péče v jednotlivých zemích liší a pomocí skrytých kamer sleduje, jak "čisté“ jsou ve skutečnosti naše nemocnice. S využitím přímých rozhovorů a přelomové grafiky tento poutavý dokument vytváří celkový obrázek současné situace a ukazuje, jak společnost může s trochou opatrnosti dostat smrtelné nemoci opět pod kontrolu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dobrá osvěta, která ale celkem nepřináší nic nového. Kamarádka pracuje v nemocnici a leží tam chlápek, kterého sejmula nějaká bakterie, a aby ho zachránili, amputovali mu ruce, nohy a nos... ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

V podstate by som tento "dokument" ani nezaradil medzi dokumenty, ale vymyslel by som pre neho nový žáner menom Anketa... Prakticky sa nedozviete nič podrobnejšie o účinku antibiotík, ani o tom, v čom vlastne spočíva rezistencia baktérií... Dokument je natočený, ako keby neexistovala DNA bakterií, iba proste hovorí, ak bude ľudstvo brať veľa antibiotík, nemusia neskôr zabrať... Stále sa len pýtajú (obyčajných) ľudí na ich názor a behajú po lekárňach a kupujú antibiotiká, ale konkrétne príčiny a dôsledky sú prakticky nevysvetlené... Hovorím, proste len obyčajná anketa... ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokumentární pořad. Jsem moc rád za to, že tu máme lék zvaný antibiotika. V některých případech je ho beze sporu potřeba. Zároveň se však snažím dělat vše pro své zdraví, abych je nemusel užívat. ()

Maysha 

všechny recenze uživatele

Díky bohu, že žijeme ve vzdělané zemi, kde se o nás lékaři opravdu starají a necpou nám antbiotika, pokud je léčba nevyžaduje ()

Reklama

Reklama