Reklama

Reklama

Imaginární život

(neoficiální název)
  • Austrálie Imaginary Life, An
Animovaný / Krátkometrážní
Austrálie, 2007, 5 min

Režie:

Steve Baker

Scénář:

Steve Baker

Hrají:

Steve Baker

Obsahy(1)

Animovaný film z najväčšieho festivalu krátkych filmov Tropfest je atmosférickou záležitosťou, ktorá vykresľuje, že nie je nič horšie, ako byť sám a zabudnutý. (m3p)

Recenze (12)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celý svůj komentář bych začal krátkou úvahou na téma: Měl jsem někdy já imaginárního kamaráda? Co si vzpomínám, tak podle jedné verze ano, podle té druhé možná. Tak, tohle rozebírat nebudu, jelikož bych celý komentář věnoval vzpomínání a to je v mém podání opravdu na dlouho. K filmečku: Byl jednou jeden Pepa Voříšků, chodil do školy s Frantou Novákem a byly to ti nejlepší kamarádi pod sluncem. Jelikož Franta se odstěhoval za prací do USA, Pepa chudák zůstal sám jako kůl v plotě v Česku. Pak začal "hrát" v kaple, chodit na párty, ale stále měl depresi z toho, že přišel o svého nejlepšího kamaráda. Vrací se do dětských vzpomínek, kde se spolu s ním cítil... šťastný. KONEC. NAS*AT NA NĚCO VÍC. Fajn, a teď se příběh bude odvíjet tak, že Franta se přejmenuje na Andrew a z Pepy se stane imaginární kamarád. Dějová linie bude stejná, akorát Pepa bude žít ve světě plném opuštěných imaginárních kamarádů. Jako OK, co víc chtít za 3 minuty (2 minuty titulky), ale i tak, mohlo to být delší, zajímavější, vdechnout tomu nějaký děj a větší pohled do života opuštěného imaginárního kamaráda, ale ne, tady se prostě v té části, kde by to mohlo klidně pokračovat, se to useklo a konec, titulky. Víc jak dvě hvězdy to ze mě nedostane. A abych dal aspoň tři, jako nostalgickou vzpomínku, to asi ne (nebudu víc rozebírat, viz. začátek). EDIT: Po čase tu třetí hvězdu přece jenom dám, sice je zde vše silné jen lehoulince a odbytě načrtnuto, ale i tak to do sebe něco nejspíš má, když si to i po dvou a půl letech pořád pamatuji - a to ne zrovna ve špatném slova smyslu. Takže, 3* ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Originálny nápad, ktorý sa uberá úplne iný smerom, ako by som čakal. Namiesto zábavného poňatia sa nám tu mieša mizéria, melanchólia a aj nostalgia. To neznamená, že je to zlé, je to len iné. 70% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se v roce 2007 stal vítězem festivalu krátkometrážních filmů Tropfest. (orkadimenza)

Reklama

Reklama