Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po Chacu (S08E22)

(epizoda)
Česko, 2010, 26 min

Režie:

Mojmír Kučera

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Chaco je rozlehlé území mezi řekami Rio Paraguay a Rio Pilcomayo. Tvoří sice značnou část Paraguaje, ale obyvatelé se tam počítají téměř na prstech. Letní teploty, které během léta ve stínu běžně vyšplhají až na čtyřicítku, také byly přijatelné jen pro pár původních indiánských kmenů. Jejich domovem byl neprostupný prales a bohatá zvířecí společnost. Teprve ve třicátých letech minulého století začali do Chaca přicházet mennonité. Skupiny evropských novokřtěnců založily statky, postavily kostely a rozjely obchod. Spolu německými a brazilskými imigranty tvoří páteř rozvoje regionu. Paraguajci i rozmanité indiánské kmeny se postupem času stali plně závislí na osídlencích a ztratili většinu svých kulturních tradic. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak jsem se celou dobu nemohl soustředit na to, co Ti dva zase blábolili, což o něčem vypovídá. Na druhou stranu Jihoameričany považuji za nejpříjemnější a nejsrdečnější lidi na zeměkouli, takže za tři hvězdičky. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní místní indián jsou tu vězni té bílé naplaveniny, která je omezuje prakticky ve všem, což je celkem mrzuté. Ale třeba ta výroba sedel z čerstvých kůží mě velmi zaujala. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama