Reklama

Reklama

Xing xing wang

  • Hongkong 猩猩王 (více)
Trailer

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo fakt bavil, protože sprostě vykrást legendárního Konga a strčit jeho odkaz do filmu bez pořádnýho rozpočtu, je vážně magořina. Z těch efektů jsem šel skoro do kolen... smíchy samozřejmě. Obrovská opice zvaná Peking Man udělá na začátku filmu z domorodé vesnice kůlničku na dříví, no a jelikož je zabouchnutá do blonďatý modelky s krásnýma cecíkama, udělají si oba výlet do velkoměsta. Tam brzy dojde k očekávané konfrontaci mezi chlupatým obrem a "špičkově" vyzbrojenou armádou. A tady jde skutečně do tuhýho, protože veškerou těžkou techniku zastane pár angličáků, srandovně střílejících tanků a modelů helikoptér. Jako vážně, museli byste to vidět, jinak neuvěříte té dokonalé umělosti. Papírový baráky, okaté zadní projekce, neustálé změny veškerých proporcí, odporně ufiknutý závěr a jiné lahůdky pro milovníky trashů, těch asijských obzvlášť. Jinak hlavní roli si tu střihnul Danny Lee, známý coby Dr. Lamb. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Blatantní hongkongský rip-off King Konga a částečně i Tarzana, který je neuvěřitelně sympatický tím, jak v něm tvůrci okatě dávají najevo, že nemají zájem ztrácet čas expozicí, budováním charakterů a dialogovými vložkami, a vše zkracují na nutné minimum. O to víc akce a destrukce se do těch 86 minut vejde, a minimálně suitmation a miniatury jsou zde na úrovni libovolné jiné dobové kaiju eiga produkce vyšší kategorie (ale zároveň se také jedná o jediný element filmu, který nemá vyloženě trashové parametry). Jednoduše řečeno - je to blbost, ale aspoň zábavná a relativně přiznaná (i když například scény interakce s "divokými" zvířaty na začátku filmu podle mě byly myšleny vážně, ale budí spíš dojem grotesky), o níž si představu můžete udělat třeba na základě toho, že "nenápadně" vykukující bradavka Evelyne Kraft má daleko větší prostor zazářit, než vztah postavy, kterou herečka stvárňuje, s hlavním mužským protagonistou. Taková pokleslá alternativa pro ty, kterým klasický King Kong '76 s Jeffem Bridgesem a Jessicou Lange připadal moc rozvláčný, ukecaný a neakční. V rámci žánru to pocitově pokukuje až po 4 hvězdách, ale pak si říkám, jestli není trochu škoda, že se taková porce béčkařského nadšení vyplincala na tak doslovný a nenápaditý rip-off, a místo toho studio nepřišlo s nějakým originálním monstrem. Takže nakonec silné trashové tři. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V roce 1976 sklidil úspěch remake snímku z třicátých let pod názvem „King Kong“, a v Hongkongu dostali bratři Shawové pošetilý nápad si také na tomto fenoménu přihřát polívčičku a stvořili svou verzi daného příběhu pod čínským názvem „Xing Xing Wang“, což by mělo znamenat něco jako „Král Orangutan“. A tak vznikl ryze asijský epos na známé dějství s určitými úpravami, obhospodařující kypré melodrama, roušku násilí, sexy divou žijící v džungli, ze které by byl i Tarzan pav, a prosté vizuální efekty vytvořené miniaturními modely a zadní projekcí. Už začátek jasně ukazuje, jak je vývoj děje značně zkratkovitý. Na asijský fantasy film se však nejedná o nic divného. Tedy ani to, že je film prostě strašný. Filmová směs námětu King Konga a Tarzana v ženské verzi, aby byla u King Konga blonďatá diva zachována, snad vytváří alespoň nějakou tvůrčí odlišnost, ale k uspokojení divácké zábavnosti filmového braku to bohatě stačí. Snímek je však kupodivu velmi ceněn, neboť se dočkal digitálního zrekonstruování, takže nyní vypadá jak nový. Buď, jak buď. Milovníci asijské filmové fantasy by určitě tento počin neměli vynechat, už kvůli své jedinečnosti. Hongkongská a japonská stylizace brakovou zábavu víc, než splňuje. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Snímek, v USA známý pod názvem THE MIGHTY PEKING MAN (Mocný pekinéz???), byl jedním z těch, jež se snažily přiživit na úspěchu King Konga z šestasedmdesátého roku. A jelikož pochází z Asie, nemůže chybět ani chlápek v opičím oblečku důkladně likvidující kartónové krabice, jenž mají představovat budovy. Co se našeho Opočíňana týče, sluší se dodat, že jeho ztvárnění sice není o moc lepší než Belmondův gorilí kostým z filmu Zvíře, leč alespoň jeho pohyby nepřipomínají retardovaného alkoholika (King Kong vs. Godzilla). Vyprávět příběh by bylo nošením dříví do amazonského pralesa, ale jeden prvek navíc přeci jen má. Je jím blonďatá kráska z džungle, jejíž nekontrolované přehrávání dokonce vyústí ve velmi případnou otázku hlavního hrdiny: "Are you completely okay?". Svým pohnutým životním osudem i vizáží nápadně připomíná Sheenu - královnu džungle, v čemž se Peking Kong ukázal být filmem bezmála vizionářským. Její filmovou verzi totiž o pár let později natočil John Guillermin, pachatel King Konga '76. Ah Wei, jak zní její jméno, během filmu několikrát selže úsporný oděv a předvede hereččin... řikejme tomu bonus. Způsob jakým k tomu dochází nenaznačuje, že by se tak stávalo cíleně nebo omylem. Ono jim to prostě bylo šumafuk! Díky tomu se člověk ani na chvíli nenudí, což je velká výhoda oproti japonským Godzillám, plným nudné vaty. Filmaři příběh pojali tak roztomile a upřímně naivně, že u jeho diváka dochází až k popření vlastního racionálního uvažování, díky čemuž jsem se královsky bavil ne na účet tvůrců, ale s nimi. A takových béček moc není. Jeho znovuvydání v Americe mimochodem inicioval sám Quentin Tarantino. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Hongkongská vykrádačka kde se misí King Kong a ženská verze Tarzana. A není to úplně špatný na film z roku 1977. Ale zase ani moc dobrý. Práce s miniaturami i obsazení je ucházející, chvílemi i zajímavé, na fajn zážitek to ale úplně nestačí. Vidět snímek v době vzniku dost možná bych byl uchvácen, dnes bohužel tento filmový brak hodnotím s ohledem na znalost ostatní monster tvorby nejlépe jak dovedu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama