Reklama

Reklama

The Clash: Příběh Joea Strummera

  • Velká Británie Viva Joe Strummer: The Clash and Beyond
všechny plakáty
Velká Británie, 2005, 62 min

Obsahy(1)

Joe Strummer zemřel v padesáti letech. Jeho vzpomínky i samotní Clash však v tomto dokumentu znovu ožívají. Film je oslavou jeho života (1952-2002), zkoumá jeho tvorbu a hledá příčiny rozpadu jedné z nejzásadnějších punk rockových kapel celé hudební historie. Poznejte život zakládajícího člena The Clash prostřednictvím řady rozhovorů, mimo jiné s ostatními členy kapely, kteří vyprávějí o Joeově působení v The Clash tak, jak tomu opravdu bylo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Největší vadou na kráse tohoto dokumentu, mapujícího bouřlivý život jednoho z nejvýznamnějších frontmanů Rock'N'Rollové scény, je jeho stopáž. Hodina je prostě na člověka Joeova formátu setsakramentsky málo. Na Joea Strummera zde vzpomínají jednak jeho kamarádi z běžného života, jednak přátelé z hudebních kruhů. Nových informací sice tento dokument přináší poskrovnu, ale ta hudební vystoupení jsou přesto stejně dravá a živelná jako za starých časů, kdy z Klešáků byla sice cítit mladická nerozvážnost, ale přesto z jejich hudby čišela čirá láska a nadšení. 75% ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument složený ze vzpomínek kamarádů zajímavé osobnosti a velkého rockera Joea Strummera. Povídání členů kapely, dalších muzikantů, fanoušků a prostě jenom kamarádů je doplněné parádní muzikou s dokonalými texty. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

(mOnkey) to vystihl.... snad jen další vadou na kráse je, že se ty Clash filmy a dokumenty moc prolínají a když vidíte tento poslední, tak už vlastně všechno víte. (+ možná je to tím, že jsem četl i biografii Clash) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„London calling to the faraway tors - Now that war is declared-and battle come down - London calling to the underwood - Come out of the cupboard, all you boys and girls ndon calling, now don't look at us“. Pocta legendárnímu textaři, kytaristovy a zpěvákovy nejlepší punkové kapely (to je pouze můj subjektivní názor, který nikomu nevnucuji – ale je to pravda :) ) kolébky punku - Velké Británie. Na předčasně zemřelého rockera budou vzpomínat spoluhráči z the Clash, přátelé, fanoušci nebo rivalové z konkurenčních kapel. ()

Reklama

Reklama