Reklama

Reklama

Recenze (5)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem myslel, že ten chlapík bude sjíždět Amazonku. Zřejmě kánoe, nebo kajak, říkal jsem si. Pak jsem zjistil, že to chce plavat....A plavat to chce člověk přes 50sát, co vypadá jak Otesánek po obědě a chlastá jak já a duha. Člověk, co ho baví jezdit ožralej a prohrávat prachy, co by ,,gembler,,... A kurňa proč né, proč se navzájem nepoplácat po zádech se zubatou, proč se nevystřelit do 4 dimenze, proč se nedotknout toho co je mimo náš život. Proč ? Proč né ! Život je o žití, né o kariéře, nebo stereotypním přežívíní. Život není o hrabání, syslení a zlodějnách. To v pohodě zvládnou i hraboš, sysel a straka. On ho žije. Komu se to líbilo doporučuju http://www.csfd.cz/film/201875-118-dni-v-zajati-ladu/. Jo a díky Dragoni.:-) ()

hunty 

všechny recenze uživatele

53-letej Slovinec, Martin Strel, přeplaval Dunaj, Mississippi, Jang-c'-ťiang, tak proč by nepokořil jako první Amazonku, řeku plnou piraní, anakond a dalších exotických potvor. Je tlustej, ochlasta, někdy mi přijde trochu dumb, ale je to očividně schopnej člověk. Při plavání mu ale už hrabe a je to podáno celkem nepříjemně... Dokument má ekologický nádech, díky zmínkám o znečistění a vysychání vod, úbytku pralesů apod. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četl knížku "Rybí muž", jenž pojednávala o slovinském plavci jménem Martin Strel. Jeho příběh, odhodlání, síla a touha proplavat Amazonku, nejdrsnější řeku světa, mě přiměla zkouknout i zfilmovaný dokument. Musím říct, že z knížky je to utrpení, které musel plavec prožít, cítit z každého slova a já při čtení knížky trpěl s ním. U tohoto dokumentu to není jinak. A ikdyž vidím, že se na různých záběrech Martin usmívá, tak já už z knížky vím, že musel i během těchto okamžiků skrývat bolest a strašlivě trpět. Na první pohled by Martina nikdo netypoval na "ultramaratonského" plavce, jelikož jeho postava tomu rozhodně neodpovídá. Navíc je to člověk, který se velmi rád napije (zvláště pivo, víno) a rozhodně nepřekypuje svaly. Ale je to člověk s neskutečným odhodláním, který už zvládl proplavat prakticky všechny největší, nejdrsnější a nejnebezpečnější veletoky světa. Kolikrát už mu z toho i hráblo, ale z knížky vím, že při plavání musel být myšlenkami úplně někde jinde, aby to celé vůbec vydržel. Nemohl myslet na plavání, z toho by se brzy zbláznil. No prostě koho zaujme tento dokument, tak mu rozhodně doporučuji knížku Rybí muž, kde se toho dozví desetkrát víc. Na závěr jen doplním, že Martin Strel má můj obdiv za to, co dokázal a jak kvůli tomu trpěl. Hlavní cíl jeho plavání - boj proti vylesňování pralesů, boj o čistčí vodu, plavání za mír a přátelství. No řekněte, kdo může dát míň, než pět hvězdiček. Lidi vzbuďte se, tohle je pro mě hrdina! Komentář uživatele David S. je v tomto případě úplně mimo mísu a neberte ho vážně... 100% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Rodinné self-promo video s několika zásadními sděleními - pobyt v jeskyni mě naučí myslet jako zvíře, jízda pod vlivem je ve Slovinsku národní sport, výroba rockových kytar devastuje amazonský prales a domácí násilí z vás může udělat vytrvalce...Roztěkané, zpočátku nesympaticky nacionalistické, naivní...Bez selekce odlišující balast od opravdu zajímavých informací, které tu prostě nejsou...Závěr má ovšem psychiatrický rozměr Magické hlubiny... ()

Reklama

Reklama