Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velitel Logar oklame Arifa žijícího poklidně s Ceku na Zemi a odešle ho milion let zpátky do minulosti. Po serii příhod s dinosaury a lidoopy Arif najde osídlení pravěkých lidí. Snaží se je naučit používat moderní technologie, avšak narazí na tvrdý odpor sousedního kmene a jeho načelníka Kaaye. (Raztubyl)

Recenze (7)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Cem Yılmaz je možná dobrý komik, ale není dobrý režisér. Projevuje se to především na jeho "práci" s kamerou, kterou věčně nechává trčet někde na stativu a pojmy jako "kamerová jízda" nebo "velký celek" bere jen jako prázdná slovíčka nehodná pozornosti. Takže i přes na tehdejší dobu štědrý rozpočet (dnes, tj. počátkem roku 2011, už nejdražší turecké produkce přelézají hranici 20 USD) a kvalitní počítačové efekty vypadá A.R.O.G. chudě a prázdně jako nějaký druhořadý televizní projekt stojící převážnou většinou své váhy na záměrně trapném Yılmazově humoru. Ten se líbí většině diváků v Turecku a v zahraničí mu jich taky pár tleská, ale já ho tedy moc nemusím, takže jsem si z A.R.O.G.u příliš pozitivní zážitek neodnesl. A to prosím navzdory herecké účasti mé oblíbené zpěvačky Nil Karaibrahimgil. ___________ P.S: Zajímavé je množství zcizujích prvků, které film obsahuje - postavy například často mluví do kamery přímo na diváka a při střetnutí s tyranosaurem Arif hudruje: "Jsi jenom počítačový trik! Rozbiju tě na pixely!" ___________ P.P.S: Doporučuju zhlédnout vtipnou promo scénku. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mě to tedy neuchvatilo jako menší drobky hodnocení tady, spíš se snažily vyrovnat se ostatním filmům. ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Pokračováni tureckého hitu G.O.R.A, ve kterém Cem Yilmaz znovu hraje tři role a mimoto film i napsal a zrežíroval. Děj se tentokrát přesouvá do do pravěku, kam Arifa lstí pošle komander Logar. Oproti Goře i přes totožnou stopáž nepůsobí tak zdlouhavě, scénař je celkem vtipný a opět cituje všemožné známé filmy. Dost si oproti minule polepšily taky efekty, snad až na přehnaně zefektovaný fotbalový zápas. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • V době natáčení se stal A.R.O.G s rozpočtem 9 milionů USD nejdražším tureckým filmem v historii země. Před jeho vznikem držel rekord předchozí díl G.O.R.A. - vesmírné manévry (2004) s rozpočtem 5 milionů USD. (Raztubyl)

Reklama

Reklama