Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ivan Urbánek a Eva Matalová v hlavních rolích příběhu o spalující touze, které okolnosti nepřejí.  František Mašát odjíždí domů na opušťák. Těší se na svou mladou ženu a chce si s ní doma užít. Netuší ovšem co ho doma čeká. Jeho dovolenka se shoduje s termínem annenské zábavy a rodinná pohoda je silně narušena přítomností cizí rodiny, která přijela na návštěvu. Mnoho lidí, málo místa a po své ženě toužící František… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

topi 

všechny recenze uživatele

Komediální příběh z vesnického života, kdy se voják vrací na opušťák domů a chce být aspoň chvilku se svou ženou sám. Jak na potvoru mají ale návštěvu a rozjíždí se vlna humorných situací. Já jsem se bavil výborně! Interiéry domu, hospody, vlaku, taneční zábavy nebo všechny exteriéry jsou nasnímány až jakoby dokumentární kamerou a určitě snímku neškodí. Prostě vyprávění přímo ze života (scénu s papučemi prostě nevymyslíš, to je prostě klasika :)). Jedna z posledních televizních rolí pro Natašu Gollovou a je škoda, že dostala tak málo prostoru (kdo četl Cibulkovu knížku o Nataši Gollové, tak mu to dojde). Dobrá scéna, když se vrací František vlakem domů a v jídelním voze platí za vajíčka, 4 chleby a dvě piva 15 korun, 60 haléřů. Dnes by platil minimálně 200 korun. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Oslava prostřednosti. 1) Spalující touhu, o které píše distributor, jsem ve snímku nenašel._____ 2) Reálně-socialističtí Homolkové postrádají Papouškovu tvůrčí invenci i herecké mistrovství Šebánka a spol. Nicméně snahu o jakousi návaznost tu vidím. Burani z Truhlíkova nemají chybu a celý film v sobě obsahuje jakýsi nenápadný nesmělý vzdor._____ 3) Vzhledově i herecky nevýrazný (ale nikoli špatný) 26letý Ivan Urbánek (svobodník na opušťáku) ve vojenských trenýrkách potěšil mé oko (jakož určitě i oko režiséra). ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

Další Drhovo povedené dílko. Jeho oblíbený filmový jazyk ve stylu "hraný film (téměř) jako dokument" zde dosahuje světové úrovně - těžko budete ve světovém kině hledat něco podobného. Skvělý herecký ansámbl, kde vlastně každý z herců je v čs. filmech dosti vzácný/neokoukaný. Dášu Neblechovou jsem poznala před mnoha lety osobně při mém pobývání v Plzni. Hálovou mám také velmi ráda, ale zde, chudák, vyfásla opravdu doslova úděsnou a těžko uvěřitelnou roli frigidní (?), s prominutím, krávy, která se chová ke svému muži-vojákovi na opušt´áku hůře než k hadru na nádobí a pro mě to byl ve filmu nesnesitelně rušivý element.  Osobně si něco takového vůbec nedovedu představit, ale i takovéhle tupé jalovice se mezi námi děvčaty občas (nebo dokonce často?) najdou. Mladý Ivan Urbánek je moc hezký a v jeho profilu jsem nenašla film "Holka na krátkou trať", kde také hraje. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Alfred Jarry ČST  Drha přišel se svým diptychem ve špatnou dobu. Kombinace satiry, naivního, dada a absurdního umění zažila svůj vrchol ke konci šedesátých let dvacátého století. O jednu generaci později již byli diváci jinde. Druhá vlna, sice mnohem slabší a vyvolaná především touhou poznat Havlova absurdní dramata, přišla zase zhruba o dekádu později. Přesto zůstává Drhovo solitérní dílo dodnes živé. A bohužel spolu s tím i dodnes nepochopené. Skvostný pohled cynického pozorovatele na několik dní života jedné rodiny, jejíž chod nabourají rovnou dvě mimořádné události v podobě návštěvy kamarádky a opušťáku syna, je postaven především na vycizelovaných dialozích a náramně zdařilých hereckých výkonech Gollové, Neblechové a Řeháka. Gollová v roli babičky je pouze vtipnou glosátorkou jednotlivých situací, ovšem Neblechová je přímo jejich tvůrkyní. A to tvůrkyní zcela mimořádnou, která si nic nezadá s čelnými představiteli britské školy suchého humoru. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Měl jsem veliký problém film dokoukat, přestože netrval ani hodinu. Už začátek dával tušit, co bude zač. Zoufale amatérské výkony herců (!), ale vlastně vše působilo strašlivě amatérsky. Byť sice postavit děj na tom, že voják přijede domů, chce si kdekoli kdykoli aspoň vrznout se svou ženou, ale v cestě mu stojí překážky, se dá ještě pochopit. Ale natočit to tak pitomě, hloupě a trapně, to už dá kumšt. Filmy pana Drhy se mi vesměs nelíbí, ale toto už je opravdu moc velká slabota. To jako měli být další Homolkové? Nebo Slunce, seno... Třebaže souvislost možná neexistuje, je tento film hodně nepovedený a už nikdy jen nehodlám znovu zhlédnout. Jedna hvězdička za jedno odhalené ňadro Moniky Hálové, vše ostatní stálo za starou belu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Kobeřicích u Brna. (Warden75)

Reklama

Reklama