Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slávek Touc (Marek Brodský) se zítra žení. Jeho matka (Dáša Neblechová) organizuje svatbu a zdá se, že se každou chvíli zhroutí. Otec (František Řehák) přihlíží s flegmatickým výrazem posledním frenetickým přípravám svatební hostiny. K Toucovým se začínají sjíždět první hosté z řad příbuzenstva i přátel. (Snorlax)

Recenze (14)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta matka generálka mě dost drtila. Byla zralá na pár facek. Ze všeho udělala takové drama. Musela mít nervy ze synkovi svatby úplně trop. To byly předsvatební přípravy jako řemen. Donutil byl bavič v každém okamžiku. Babička Nataši Gollové je dokázala na pár okamžiků krásně sestřelit. Jinak to celé působilo děsně nemastně a neslaně. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jedním z mála pozitiv filmu bych viděl v přirozenosti a reálnosti dialogů většiny postav, zejm. Neblechová v roli Toucové organizující nejen veselku, ale celou početnou sešlost působila nadmíru věrohodně. Její energičnost a výřečnost mi trochu evokovala Lábusovu Boženu Tlučhořovou. Naopak jako rušivý element na mě působila Donutilova role vtíravého intelektuála, vyvolával ve mně dojem, že se do filmu absolutně nehodí. Docela zajímavý nápad, natočit film tak trochu jako celodenní domácí video. Dnes by takovýto film působil trapně, v osmdesátkách to ale vyznělo přirozeně a neokoukaně. Jinak mě ale děj příliš nezaujal a na komedii byl film velmi málo vtipný, proto víc jak slabý průměr 45% dát nemohu. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Za radostnou událost považuji především to, že jsem zase po dlouhých letech tuto svěží hořko-sladkou komedii, jejíž dialogy musel napsat sám život, opět viděla. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Volně navazující příběh na film Chladna z rána. Opět vtipné situace přímo že života a dokumentární kamera. Herecké obsazení je vesměs všechno brněnské a je radost sledovat neokoukané tváře, které zajišťují jistou autentičnost, kterému kraluje bezvadná Nataša Gollová, která je ve své roli babičky prostě dokonalá! Bohužel je to i její poslední filmová role, pominu-li štěk v Sanitce. Moc mě překvapila i Dáša Neblechová, která je generálem domácnosti. ()

otík 

všechny recenze uživatele

To byla radostná událost vidět tento i archivem zapomenutý menší televizní snímek. Působilo to, jakoby autor řekl hercům: bavte se tak, jakoby zítra byla svatba a já to natočím. Byl to mejdan, který měl dva vrcholy - svatbu a porod. Z dnešního pohledu jsou tam úžasné kostýmy, už to samo vyvolává úsměv na rtech, dále některé postavičky jsou rozhodně vtipné a Donutil je také dobrý. Jo, pořádný archiv, ale dobrý. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama