Reklama

Reklama

Velká pardubická koňská opera

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Česko, 1999, 74 min

Režie:

Vladimír Drha

Obsahy(1)

Dokument o historii i současnosti našeho nejstaršího a nejslavnějšího dostihu. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

whack odpad!

všechny recenze uživatele

Od roku 1874 pri tejto zvrhlej štvanici zahynulo asi 60 koní. 60-80% koní dostih vôbec nedokončí, končí bolestivými pádmi. A chorí psychopati s foťákmi v rukách sa smejú a zabávajú, jak kone padajú od vyčerpania, lámu si nohy a väzy a pľujú krv. Veľká pardubická je zločin. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který mapuje historii Velke pardubické. Přesto, že tu historii dost znám, rád jsem si zopakoval unikátní historické záběry, rozhovory s legendárními osobnostmi dostihového sportu (jak těmi historickými, tak i těmi současnými v o dost mladším vydání). A současně velká přehlídka názorů na chov dostihových koní i mnoho zajímavých informací mj. i o tom, že bez lásky ke koním a maximální obětavosti se toto "řemeslo" dělat nedá. Dostihový kůň by bez tréninku a dostihů nepřežil a možná, že bychom ho nenašli už ani v ZOO. Každopádně názory "koňáků" se od názorů těch "takzvaných ochránců koňů" (viz předešlý komentář) liší asi jako noc a den, tedy dost podstatně. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Výborne spracovaný dokument, nielen pre priaznivcov dostihov. Mapuje históriu Veľkej pardubickej, poskytuje rozhovory s tými najpovolanejšími, dozviete sa mnoho zaujímavostí. Na margo komentáru od whacka sa v dokumente nevyhýbajú ani takým nepríjemným témam ako sú dostihy vs. ochrancovia prírody. ()

Reklama

Reklama