Reklama

Reklama

Věk draků

  • USA Age of the Dragons (více)
Trailer

Mladý bojovník Ismael se stává členem posádky lovců draků, kteří bohatnou na prodeji tajemného vitriolu, získaného z dračích těl. Kapitána lovců Ahaba však pohání víc než touha po bohatství pomsta. Touží zabít bájného bílého draka, protože před lety zardousil jeho malou sestru... Mladý harpunář Ismael se spolu se svým přítelem Queequegem chtějí stát lovci draků, o kterých kolují pověsti, že na svých výpravách zbohatnou. V putyce se setkávají se Stubbsem a Starbuckem, členy skupiny lovců draků vedené kapitánem Ahabem. Ismael oba zaujme svými střeleckými schopnostmi a spolu s Queequegem je přijat mezi posádku lovců draků, kterou dále tvoří kuchař Flask, který má s Ismaelem od začátku spory, a dcera Ahabova přítele Rachel, kterou Ahab adoptoval poté, co jejího otce zabil obávaný bílý drak. Lovci si vydělávají peníze prodejem výbušného vitriolu, který nacházejí v útrobách dračích těl. Při jedné výpravě však Ismael nedokáže Stubbse ochránit, a Stubbs umírá. Mezi členy posádky se zvyšuje napětí, které přiživuje Ahabova celoživotní touha zabít bílého draka, jenž ho před lety zranil a zabil jeho malou sestru. Mezi Ismaelem a Rachel začíná vznikat citové pouto, Ismael však stále více považuje Ahabovu pomstychtivou motivaci za hloupou. Napjaté vztahy vyvrcholí střetem mezi Ahabem a Starbuckem, který končí Starbuckovou smrtí. Flask se mezitím stále pokouší znásilnit Rachel, ale je vyhnán Ismaelem. Flaska pak zabije bílý drak, který ho objeví uprostřed divočiny. Přeživší členové posádky se vydávají do dračí jeskyně, kde má dojít k rozhodujícímu střetu s bílým drakem. Rachel zde ale objeví mrtvolu svého otce. Vyjde najevo, že ho zabil Ahab, kterému vadila jeho domnělá zbabělost. Ahab navíc přizná, že celý život chce zabít bílého draka proto, že před ním v mládí utekl a nechal zemřít svou malou sestru. V tu chvíli přiletí do jeskyně drak a odnese Ahaba pryč. Ismael a Rachel opouštějí jeskyni a rozhodnou se lovu draků zanechat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá fantasy pojatá tak nějak básnicky. Nasvědčuje tomu i použitá hudba, která při tak dlouhých pasážích začíná nudit a uspávat. Akce tu moc není a na dramatické chvilky lze rovnou zapomenout. Po trikové stránce je to také na levačku. Zkrátka to vypadá, jako by to bylo zfilmováno bez úprav podle divadelní hry. Těžko říci, jestli vtom byl záměr, či ne. Fanoušci fantasy žánru budou každopádně velmi zklamáni. A já byl také. Neobvyklé ztvárnění se prostě nepovedlo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ishamel se svým přítelem se, jako vynikající harpunář, připojuje k nejlepšímu lovci draků v zemi, kapitánu Ahabovi (Danny Glover). Společně s posádkou jeho lodi brázdí krajinou, aby ze zabitých draků získávali to nejcennější, a to dračí olej. Ale Ahab touží po něčem jiném - zabít velkého bílého draka, který mu v mládí zabil sestru - a je ochoten pro svůj cíl obětovat cokoliv (a kohokoliv) ...Ač mám filmy o dracích velmi rád, a většinou jsem ochoten přivřít všechny oči, čeho je moc, toho je příliš. Age of the Dragons je asi nejhorší film o dracích který jsem kdy viděl. Samotný příběh sice není vůbec špatný (taky aby byl, když si inspiraci bere z dnes již klasického příběhu), jenže to zpracování. I když pominu herce, kteří se tváří jako by do filmu nepatřili (až na Dannyho Glovera, u kterého pod vrstvou obvazů není vidět, jak se tváří), tak film obsahuje snad veškerá filmová klišé, na které si jen vzpomeneme.. Achjo, chudáci draci, toto si přece vůbec nezaslouží.. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Je to prázdnej shit, neříkám, ale alespoň nemá tu příšernou televizní kameru, na kterou jsem u takových kousků zvyklá (ačkoli si na ten amatérský blivajz nikdy nezvyknu, takže vyznejte se v tom). Sice to nemá peprné hlášky jako filmy od Asylumu, ale dobře se u toho usíná i přemejšlí o hovadinách, aniž by divák o něco přišel. Já teda nevím, proč takové bláboly o ničem furt vznikaj, ale na druhou stranu je vidět, že se hér direktor snažil, ačkoli nebylo z čeho křesat, protože mu nikdo nedal ani scénář, ani rozpočet. A to je na draka, ale rozhodně né na odpad. 20% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Moby Dick ako béčkové fantasy? Prečo nie, nemám nič proti lodi na neznámy pohon plávajúcej po suchu, ale proti imbecilne nude už hej. A nudy je tu za plný kotol väčší než Seagalov pupok. Hovorí sa tam furt o lovení drakov, ale bohužiaľ ostáva drvivú väčšinu času len pri tom hovorení a nekonečnom prívale plastikových životných múdier a filozofických postrehov krčmovej povahy. Zjazvený a slepým okom blýskajúci Danny Glover si bohužiaľ zabudol smrtonosnú zbraň v druhom pyžame a jeho kreácie šialeného fanatika čo sa chce pomstiť bielemu frakovi za každú cenu príiš nezavážia pretože divák ( aspoň ja určite ) je po chvíli "deja" taký otupený, že aj keby kapitán Achab zrazu vytiahol z kabelky Perwoll na svoje čierne svedomie, tak sa to nikomu ani nebude zdať divné. Čo sa týka Vinnieho Jonesa, nechať jediného zaujímavejšieho borca zomrieť ako prvého značí totálnu demenciu celého štábu. Vidieť ako tvorcovia mrhajú jeho potenciálom v podobných miniatúrnych hovnorolách vždy zamrzí. Film sa miesto akcie tvrdohlavo zaoberá hlavne roztržkami v radoch drakobijcov z čoho sme samozrejme všetci brutálne nadšený. Vuhúúúú... No, záver filmu a Achabov osud je vzhľadom na predlohu jasný a treba povedať že tvorcovia ho podali naozaj bezkonkurenčne nudne a dementne. A chudáci draci síce nevyzerajú zle, ale hrajú tu až tristodvadsiateštvrté husle bez strún, takže z nich nie je osohu ani za máčny prd. Jednoznačne bieda. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak náááhodou...já zklamanej nebyl. Krajinou se vleče podivná samohybná suchozemská loď, evidentně poháněná mocnými větry hrdinné drakobijecké posádky.... Všem účastníkům výpravy z huby padají zásadní životní moudra nebo pseudofilozofický cinty... Logický díry to mělo tak veliký, že se v nich ztratil i původní smysl vyprávění, akce byla naprosto příšerná a digitální draky modeloval něčí kluk po večerech. Takže přesně ten druh filmu, u kterýho jsem se královsky bavil. A na konci mě ještě roztesknila autorská naivita s níž si tvůrci otevřeli vrátka k možnému pokračování - pro případ, že by se to snad někomu líbilo. Tak je mi líto, Ryane. Ale snaha byla, viď? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Filmový štáb se během natáčení střetl přímo na place s jedovatým chřestýšem. (Conspi)
  • V roli Ahaba, kterého ztvárnil Danny Glover, se měl původně objevit Val Kilmer. (Matros)
  • Natáčelo se v americkém Utahu, konkrétně ve městě Provo, kde štáb využil prostory Stone Five Studios nebo např. zavítal do historického amfiteátru s názvem Castle Amphitheater. Rozpočet této akční fantasy pak činil pouhých 5 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama