Reklama

Reklama

Ďábelské sémě

  • Česko Břímě běsu (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se geniálnímu vědci podařilo stvořit superpočítač na biologické bázi, byl velmi hrdý. Tento výtvor obsáhne veškeré vědomosti lidstva a bude jeho velkou oporou. Ale neuvědomil si, že takto inteligentní stroj - vlastně supermozek - si brzy uvědomí vlastní omezení a jeho jedinou touhou bude stvořit své pokračování, které bude mít nejen geniální mozek, ale i tělo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně silně nadprůměrný divácký zážitek, ačkoli se mi film jeví drobet nevyváženě. Zatímco začátek je spíš pomalý (ba co víc celkem jsem se nudil), asi tak od poloviny děj nabírá na obrátkách a strhující finále mě přinutilo k připsání čtvrté hvězdičky. Ve výsledku se jedná o jeden z nejlepších filmů o umělé inteligenci, co jsem zatím viděl. K dobru přispívá i to, že s výkonem hlavní představitelky jsem neměl nejmenší problém, hrála velice dobře, a i vzhled onoho počítače byl vcelku moderní, takže ani v dnešní době nepůsobil úsměvně. 75% Horror movie of the year ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když stroji hučí v čipu, je zle. Předchůdce Skynetu nevyhodnotil lidstvo jako hrozbu, kterou je třeba eliminovat, ale pokusil se jej spasit stejně jako kdysi Otec prostřednictvím svého Ducha Svatého v Marii. Zda tento pokus také selže, bohužel nevíme, protože druhý díl nebyl nikdy natočen, škoda. Jemný komorní sci-fi thriller je víc než cokoliv jiného prostě zajímavý a vy celou dobu čekáte, jak celý výše zmíněný experiment dopadne a kam a co jí tam vlastně dá a tak si málem nevšimnete i několika logických ošemetností. Od toho ale máme manželky, které se s vámi ani nedívají a hledají na internetech nový nábytek do dětského pokoje, a pak vám v jednom nestřeženém okamžiku položí jednoduchou otázku: Jak ji ten jednorukej robot takhle přivázal k posteli?..... Tak za tři, no. ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Ja proste na staré scifi filmy / horory nie som. Musím uznať, že je to veľmi dobré spravené, herecké výkony na vysokej úrovni, zápletka je síce taká obyčajná, no dobre poddaná, ale mňa to nebavilo tak, ako by asi malo. Koniec a hlavne ten nápad počítaču na konci je určte super , ale m%na neoslovil. Ľahko nadpriemerná záležitosť. Nejednalo sa v tomto filme o niečo ako computersploitaion? :D ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Celkem působivý, v dnešní době ke všemu stále více aktuálnější sci-fi horor o umělé inteligenci, která se postavila proti svému stvořiteli. Tentokrát ne za účelem zotročit lidstvo, nýbrž osvobodit se z počítačové krabice a dostat tělesnou podobu... Nápad je teda hodně zajímavý. Celým filmem prosakuje mrazivé napětí z hlasu tzv. Protheuse, stroje, jenž zabarikáduje hrdinku uvnitř jejího domu a nutí jí ke "spáření." To však probíhá za úplně odlišných podmínek, než si většina z vás představuje, to však nemění nic na tom, že je to chvílemi halucinogenní nálož. Na 35 let starý kousek nevypadá Demon Seed vůbec sešle, děj hezky utíká, ale nejdůležitější je bezesporu depresivní závěr. Ještě by se hodilo dodat, že onu vyvolenou zde ztvárnila okouzlující Julie Christie (nešťastná matka z hororu Don´t Look Now). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

2001 : vesmírná odyssea mě během sledování nenapadla, byť je to můj velmi oblíbený film. Snad i proto, že záměr zdejšího počítače Protea je daleko bizarnější. Jestliže se posádka vesmírné lodi pokouší přežít, a proto s HALem vede boj na život a na smrt, pak Proteus nevraždí prvoplánově, jelikož jeho zájem jde mnohem dál. Dnes bych nejspíš čekal stvoření cyborga, ale nápad filmu mi přijde lepší. Je krásné sledovat sci-fi, které natočili bez zeleného pozadí... Celkové vyznění v sobě nese klasické varování a morální ponaučení o vědě, co se jednou vymkne lidstvu z ruky. S příchodem Terminátora jsme pak strašeni téměř nepřetržitě... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Deana R. Koontze. (Hans.)

Reklama

Reklama