Reklama

Reklama

Madonnino romantické drama se točí kolem dvou podivných vztahů. První románek vzniká mezi králem Edwardem VIII. a rozvedenou Američankou paní Wallis Simpsonovou, zatímco protagonisty druhého jsou vdaná dáma a ruský člen tělesné gardy. Když vezmeme v úvahu okolnosti, můžeme předem tušit, že ani jeden z obou vztahů nebude bezproblémový. (AMC Czech)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (62)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně stojí za shlédnutí a i když u mě zrovna nesplnil všechna má očekávání, tak něco na tom filmu kouzelné je. Mluvím teď o hercích a soundtracku. Hudba je vážně na tom filmu to nejlepší, vážně moc se mi líbil kontrast staré hudby s novou dobou. Příběh je už trochu slabší, ale koukat se na to dá a navíc titulky s úžasnou písní Masterpiece od Madonny. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Prvních asi 10 minut vypadalo, že bude našlápnuto na pěkný historicky romantický snímek. Madonna by se ale spíš měla věnovat tomu, co jí jde nejlépe. Režie, potažmo scénář, je totiž prapodivně poskládaný z dvou podobných životních příběhů. Ani rádoby citové vypětí a emotivní okamžiky tady nefungují a pouto bohužel funguje pouze mezi dvěma hlavními představitelkami. Hudba byla vybrána skvěle, škoda, že tak dobře není zpracován celý snímek. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pocitový film staví na nápadu prolínání dvou osudů. A jen tak mimochodem se dozvídáme i něco navíc ze životopisu Wallis a Eduarda. Nikoli náhodou Madonna rozvíjela kvality Abbie Cornish, které v ní rozpoznala už Jane Campion v Jasné hvězdě, dalším nevšedním melodramatu z nedávné minulosti. Ten nápad W.E. je jednoduše okouzlující. A samozřejmě inspirativní. Jedno z poselství tohoto filmu by mohlo být i o tom, jak si nenechat vzít své sny (a nenechat sebou manipulovat). Plus jsou také kostýmy, tak autentické jak jen mohly být a Madonnino Masterpiece, které se k doznívání konce velmi hodilo. Nemám námitek a ráda budu téma W.E. dále prozkoumávat. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vrcholně romantické. Už z prvních záběrů nelze nepoznat, že to točila žena. Je to emocionální, tklivé a procítěné. Velmi osobní. Melodramatický propletenec dvou časových rovin je zajímavý, osobitě zpracovaný včetně závěrečného jemného prolnutí a uvědomění si. Možná moc snové a mimo realitu (obrazově však neskutečně opulentní), ale mám takový pocit, že přesně takhle to Madonna chtěla natočit. Nadčasově, ikonicky. Vždyť přece tyhle příběhy nikdy nezevšední. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ten film je strašnej slimák! Madonno, kde je tvůj pověstný drajv a neposednost? Možná někde číhají zpoza těch nádherných, opulentních interiérů, které jsou omračující, jen co je pravda. Film jako jedna velká přehlídka. Zatavená ve svém vlastním světě, kde pozlátko jde ruku v ruce s plytkostí. Postavy jsou jedna šedá myš vedle druhé - předhánějící se v sebelítosti. Kamera stokrát jiná - ale pořád netrpělivá. Smutný guláš. Hořký recept z Vogue... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Původně měl být film do kin uveden už 9. prosince. Nakonec však byla premiéra odložena na 3. únor 2012. Důvodem bylo vystoupení Madonny na Americkém Super Bowlu dva dny po uvedení filmu do kin, což byla velká propagace. (Patw)

Související novinky

Biografie Madonny byla zrušena

Biografie Madonny byla zrušena

25.01.2023

Životopisný snímek o slavné 64leté zpěvačce Madonně od studia Universal Pictures byl zrušen. Zástupci studia ani tvůrci se k záležitosti nevyjádřili a momentálně to tedy vypadá, že se s projektem… (více)

Madonninu biografii natočí… Madonna

Madonninu biografii natočí… Madonna

16.09.2020

Častou výtkou biografických snímků je, že si jejich tvůrci brali až příliš velkou kreativní volnost, co se týče osobních záležitostí daných osob. To ovšem nehrozí v následujícím hudebním filmu o… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama