Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Murdoch Troon jako pravý Skot všude jezdí jen na kole a je nadšeným členem cyklistického klubu. Občas tahle vášeň končí letem plavmo do příkopu následována několika ošklivými modřinami, stejně jako dnešní střet s rolls-roycem nějakého nafoukance. Tohle nemůže pochopit Murdochův světácký spolubydlící Freddie (Leslie Phillips), prodavač ojetých aut a velký milovník žen. „Pořiď si taky auto,“ radí nikoliv nezištně Murdochovi a rád zapomíná na to, že jeho šetrný kamarád ani nevlastní řidičské oprávnění. Zbitý Murdoch se vypraví pro odškodnění do domu soudce Charlese Chingforda (James Robertson Justice), jehož adresu vypátral podle poznávací značky z nehody. Tady se seznámí s Chingfordovou rozkošnou dceruškou Claire (Julie Christie). Dívka, vidouc jeho zranění, mu nabídne odvoz domů a cestou se svěří, že miluje sportovní vozy a hlavně muže, kteří je dovedně řídí. Druhého dne Murdoch zamíří do autoškoly! (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře logicky dějově poskládaná komedie, která se závěrečnou honičkou mění v grotesku (dlužno dodat, že i tenhle přesah se tvůcům vydařil). Britové si s gustem berou na paškál skotskou lakotu, v čemž jim s nezapomenutelným přízvukem pomáhá glasgowský rodák Stanley Baxter. Scéna, kdy Leslie Phillips v autě na cvičáku klidně okusuje kuřecí stehno a souběžně se ocicmává se svou nejnovější dívkou, je zaručenou ukázkou toho, že romantiky se bát nemusíte. "Britský Werich" J. R. Justice v další superiorní (ale veskrze charakterní) roli, tentokrát otce mladičké a svůdné Julie Christie. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Britská komedie o mladém muži Murdochu Troonovi,který si za své úspory koupí drahý lux. vůz Bentley Fast Lady ,protože dívka jménem Claire obdivuje muže kteří bravurně ovládají sportovní automobily. Ale to je právě ten problém. Murdoch nevlastní totiž řidičský průkaz ! Tady začíná celá zápletka komedie.Již v první lekci autoškoly přesvědčí hrdina nejen sebe,že stát se bravurním řidičem bude zřejmě nadlidský úkol...... Tento film bylo možné vidět v naší soukromé tv,to ještě když měla trochu úroveň. To se bohužel již netýkalo volného pokračování z roku 1963. (Father Came Too!) ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Julie Christie v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama