Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po západní Krétě (S08E23)

(epizoda)
Česko, 2010, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na tradiční krétskou svatbu, po stopách krevní msty a za tajemstvím olivového oleje, který patří mezi nejlepší na světě... Napadlo vás někdy, co se děje v přímořských letoviscích, když zimní slunovrat zkrátí dny, hotely zavřou své brány, pláže se vylidní a na vrcholky hor se začnou místo zlatých paprsků hřejivého slunce snášet sněhové vločky? Pokud ne, nabízíme vám naprosto unikátní pohled na největší řecký ostrov uprostřed zimy. Nahlédneme pod turistické pozlátko a poodhalíme skutečný život Kréťanů. Nejdříve náš čeká nefalšovaná atmosféra řeckého karnevalu, v jehož průvodu tančí za doprovodu hudebních skupin na alegorických vozech deset tisíc masek. A pak návštěva takové malé svatby s osmi stovkami hostů... Zastavíme se na obřadu i na oslavě, kde pochopitelně nemůže chybět tradiční tanec nevěsty či zpěv ženichovy družiny. Zima na Krétě ale nejsou jen radovánky, posedávání v tavernách a nabírání síly na novou turistickou sezónu. Je to také čas sklizně oliv a lisování oleje. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na západní Krétě jsem prožil nejkrásnější dovolenou a procestoval ji křížem krážem, proto mě tenhle dokument trochu zklamal, že neukázal z krás Kréty více, přesto byl i tak zajimavý. ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se mi, že tomuto dokumentu nějak dochází dech. Sledovat ožralé Kréťany, to si můžeme zajít rovnou do nějaké české hospody a nemusí nám k tomu podávat komentář Donutil s Bartoškou. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No neviem, či bolo treba rozdeľovať Krétu na viac častí, no keďže je to turistická destinácia, tak to chápem. Avšak spracovanie ma sklamalo, veľa som sa nedozvedel a mám pocit, že keby som sa tam vybral na dovolenku, tak by som sa na mieste dozvedel za chvíľu viac, než mi tu podali za celý dokument. Inak ten karneval sa mi páčil, no dnes v ich situácii by tam asi "nehrozil", škoda že sú na tom zle. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama