Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Upřímně sem čekal víc, nebylo to špatný, ale taky to mohlo bejt o dost lepší a celkově to bylo takový odfláknutý (vztah mezi Neesonem a Edem Harrisem mohl bejt mnohem osudovější a emocionálnější, takhle to funguje jen díky chlapáckýmu charizmatu obou představitelů). Navíc Neeson zase hraje tu samou postavu jako v posledních deseti filmech a k tomu má debilního syna, kterej se na něj furt nesmyslně uráží, i když by byl bez něj 100krát tuhej. Tentokrát je to za 60%, ale tak nějak hlavně kvůli tomu Harrisovi, kterej tu je nevyužitej, ale pořád dobrej. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Probuzení vražedných instinktů starého násosky mne bavilo. Souboj Jimmyho proti všem byl zkrátka v pořádku, ale jeho nevděčný synek mi trošku pil krev. Tatík mu zachraňoval jeden život za druhým a pořád nebyl hoden seznámení s vnoučaty. Vzduchem přitom létalo jedno klišé za druhým a od začátku bylo naprosto jasné, jak to celé dopadne. S trochou originality v zádech by se u mne Jimmy bez problémů prostřílel ke čtvrté hvězdě. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po čtrnácti dnech čumění na všelijaké filmy z celého světa v rámci Challenge tour, týdenní štamgaství na festivalu Evropských filmech jsem si uvědomil, jak moc mě chybí hollywodská komerčka a vpadnul na první akční biják co byl po ruce. Bohužel jsem si zase nabil držku. Naštěstí ne úplně, ale silnou akční přímočarou vyvářovnu si představuji přece jen trošku jinak. Předně nechápu ty dialogový odbočky na téma vztah syna a tatínka, co to zase bylo za paskvil a zoufalost dělat z akčního filmu expedici do sociálního dramatu ?? Jako kdyby ty dialogy a scény trvaly minuty, dvě, ok seru na to a dělám že nevidím, ale když zabírají pomalu polovinu stopáže, tak to fakt ne. Liama jako herce mám hrozně rád, ale abych se přiznal, od filmu 96 hodin ho vídám ve stále stejné poloze, jehož filmové postavy jsou si podobné jako vejce vejci a začíná se mě tím už fakt přejídat, korn on herec extratřídy, nechápu že to nevidí. Třeba Eda jsem v podobné roli dlouho neviděl a tak mě bavil 100x víc. Některé dialogy mě přišli hrozně vykalkulované, jako kdyby ten kdo je psal ani nevěděl co mají filmu vlastně dát. Naštěstí jsou ve filmu alespoň nějaké akční scény co ujdou, vysloveně luxusní je závěrečný lesní bum bum piknik, ale i tak si myslím, že kdybych tenhle film neviděl vůbec nic se nestane. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MICHAELE, POSLOUCHEJ MĚ. JEDNU NOC. VÍC PO TOBĚ NECHCI. POSLOUCHEJ SVÉHO OTCE JEDNU NOC. JESTLI TO DO RÁNA NEVYŘEŠÍM…“ /// A tak se taťka Liam, přes synáčkův odpor, stává jeho jedinou šanci na přežití. Taková klasika - solidně vystavěnej příběh, ve tmavým – nočním módu. Jaume Collet-Serra drží svoji laťku zvedlou ve standartní vejšce a Neeson by si mohl dát podobnej typ příběhů patentovat. Vono to totiž furt (ještě) funguje. Co na tom, že je to místy pěkně blbý. V rámci jednoduchosti – zřejmě. „ŘEKNI VŠEM, AŤ SE PŘIPRAVÍ. PŘICHÁZÍ JIMMY... A Jimmy si s tím hlavu nedělá. V zabíjení totiž nehledá žádnou vědu. Takže pro některý to bude dlouhá (nebo spíš krátká) noc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád čumím na starou partu, jak vyhrožuje prázdnotou v očích. 2.) Jsem zvyklej se o svýho parchanta postarat sám. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Klasická akční krimi "Neesonovka", která nabízí sice ve směs to stejné, ale opět dokáže skvěle pobavit a zaujmout. Příběh není nějak zvláště zajímavý či propletený, ale neurazí a navíc je vhodně doplněn velmi dobrým hereckým obsazením. Se samotným vizuálem se zde lehce experimentovalo a nikdo nemůže říct, že to nevyšlo, přechody mezi postavami byly opravdu zajímavé, stejně tak přestřelky a skvěle natočená authonička. /75%/ (Kino) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Holandský multiinštrumentalista Junkie XL robil hudbu k tomuto filmu tak, aby nebola príliš akčná: "Myslel som si, že je oveľa zaujímavejšie pozerať sa na tento film z emocionálneho hľadiska namiesto z pohľadu akčného." (Arsenal83)
  • Dres na stene Eda Harrisa (Shawn Maguire) patrí klubu New York Rangers. Číslo 94 znamená rok, kedy Rangers naposledy získali Stanley Cup. (vander19)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama