Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MICHAELE, POSLOUCHEJ MĚ. JEDNU NOC. VÍC PO TOBĚ NECHCI. POSLOUCHEJ SVÉHO OTCE JEDNU NOC. JESTLI TO DO RÁNA NEVYŘEŠÍM…“ /// A tak se taťka Liam, přes synáčkův odpor, stává jeho jedinou šanci na přežití. Taková klasika - solidně vystavěnej příběh, ve tmavým – nočním módu. Jaume Collet-Serra drží svoji laťku zvedlou ve standartní vejšce a Neeson by si mohl dát podobnej typ příběhů patentovat. Vono to totiž furt (ještě) funguje. Co na tom, že je to místy pěkně blbý. V rámci jednoduchosti – zřejmě. „ŘEKNI VŠEM, AŤ SE PŘIPRAVÍ. PŘICHÁZÍ JIMMY... A Jimmy si s tím hlavu nedělá. V zabíjení totiž nehledá žádnou vědu. Takže pro některý to bude dlouhá (nebo spíš krátká) noc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád čumím na starou partu, jak vyhrožuje prázdnotou v očích. 2.) Jsem zvyklej se o svýho parchanta postarat sám. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $26,461,644Tržby Celosvetovo $71,661,644Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,037,292Tržby za predaj DVD v USA $4,828,244║ Jaume Collet-Serra v mierne slabšej forme, neodpáli to ako pri predošlích filmoch ale aj tak sa snaží ponúknuť slušný thriller bez toho aby otupil pozornosť diváka, do obrazovej vložky vkladá inovácie v rámci nájazdov, preletov, čo môže miestami pôsobiť ako mierna halucinácia a bolehlav ale časom sa dá na to zvyknúť, chcel byť čo najviac originálny aspoň po obrazovej vložke aj keď príbeh je klasický o pomste bez väčších prekvapení, Liam Neeson a Ed Harris koľko toľko utiahnú dej, má to spád, akcia v medziach a hlavne poteší záver s podmanivým točivým záberom na nabíjajúcu sa Winchestrovku /70%/ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spojení Serra-Neeson pro mě začíná být až útrpné. Po hodně kravském letadlovém dobrodružství ze sebe tentokráte Liam nechá udělat mafiánského zabijáka ve výslužbě, který ještě jednou naposledy povstane, aby splatil své dávné dluhy. Liam tyhle role docela zvládlá, někdy lépe (první díl 96 hodin, Mezi náhrobními kameny), někdy hůře (všechny další díly 96 hodin). Run All Night nezačíná vůbec beznadějně, stačí ovšem první automobilová honička a jde celá akce do kytek. Ani dialogově se nejedná o žádné umění. Například motivace Kinnamanovy postavy je uvěřitelná asi jako že by se divák dokázal zabavit u Babovřesek. Silně přemýšlím že příští Serrův film vynechám, protože na to prostě se*u. 50% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Solidně budovaná podívaná, kterou ve finiši možná maličko brzdí přílišná délka. Jop, být té akce míň, vlastně bych se vůbec nezlobil. Až na poslední výstřel to totiž byla stejně sterilní vybíjená, jako tomu je všude jinde a začínám z toho být mírně unavený. Takže vlastně díkybohu za tu první hoďku. A taky za napravenej dojem z posledního Taken, vskutku jsem měl strach, že se z toho Neeson už nevyhrabe. 7/10 ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson hraje Liama Neesona v novém filmu s Liamem Neesonem. Noční běžec nepřináší do žánru pranic nového, ale Collet-Sera akční scény zvládá na jedničku a myslím, že i tato jeho třetí spolupráce s Liamem (po Neznámém a NON-STOPu) skončí v červených číslech. Velkým plusem je také účast Eda Harrise a poměrně slušný scénář. Filmu kupodivu neuškodila ani lehce přepálená stopáž. Pokud máte po smršti oscarových filmů náladu na přímočarou akční podívanou, Noční běžec je solidní volba. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Liam Neeson má dvoch synov, Micháela a Daniela (Danny). Aj dvaja chlapci vo filme sa volajú rovnako. (beso74)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Na začátku filmu, kdy Curtis 'Legs' Banks (Aubrey Joseph) natáčí Mike Conlona (Joel Kinnaman) při boxu, uběhne v reálném čase 18 vteřin, ale na mobilu lze spočítat rozdíl v čase 1 minuta a 12 vteřin. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama