Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tyhle akční filmy s Neesonem mám rád. Už bych si je dovolil nazývat Neesonovky, protože už se z nich vytvořil podobný kult jako jsou Stathamovky. Tenhle snímek začíná trošku jinak, Liam Neeson je zde jako troska, kterého zajímá jenom chlast. Ovšem události se vyvinou takovým směrem, že Liam nám bude muset předvést své akční schopnosti. Zápletka byla napsána dobře, také se mi líbily lokality, ve kterých bylo natáčeno. Velice zaujala kamera, některé záběry byly opravdu pěkné. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|85%| Shlédnuto v kině. Tak a máme tu třetí film, který režíroval Serra (samozřejmě třetí, kdy má hlavní roli Liam Neeson). Před tím to byly filmy, které jsem takto hodnotil: Neznámý (2011) – 4 hvězdy (83%) a NON-STOP (2014) – 4 hvězdy (80%). Takže režisér natočil s Liamem pěkné filmy, ne úplné pecky, ale to neva. No a nyní k tomuto dílku. Trailer mě rozhodně zaujal, tak jsem na to skočil do kina. Liam Neeson se stává u mě větším a větším oblíbencem. Poslední dobou se přímo roztrhl pytel s jeho akčními filmy či thrillery. Jsem rád, že jeho filmy běží v kinech atd. Jsem rád, že má tento film zajímavý příběh, který má několik zajímavých částí. I tu cítím určitou originalitu, která je využita jen nejasně, ale přesto. Rozhodně ve filmu nehledejte nic zásadního. Mě to prostě bavilo, stačilo už jen to, že mě zaujala herecká sestava. Liam Neeson – měl zajímavou postavu. Nebyl to úplně kladas, ale já mu přesto fandil. Jeho protivník Ed Harris to rovněž zahrál skvěle. I ostatní mi sedli, včetně syna hlavního hrdiny. Začalo se to rozjíždět pomalu, tempo bylo mírné, ale v zásadní scéně se vše rozjelo a v jednu chvíli jsem skoro až do konce hltal každou setinu filmu. Takže nějaká ta napínavost ? O tu rozhodně není nouze. Částečně to v některých scénách působí jako drama. Akce je tu tak akorát. Pěkná naháněčka, střílení a i pár slušných soubojů. Rko je tak akorát využité. Vytknul bych jinak trochu urychlený konec. Trochu jsem byl zklamaný, jinač bych dal plný počet hvězd. Ale nakonec jsem se přes to přenesl. Výborný film to je, takže se k němu ještě víckrát vrátím. Hudba byla vydařená. Je to trochu netradiční film, musí se to vidět, popsat slovy to moc nejde. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Podobně vztahovo-mafiáno-genderových filmů jsou dnes již mraky a lepších. Ač se tvůrci snažili být styloví, přesto suma sumárum a kolem dokola, nedosáhli výše než na tři pěkné *. Dokonce ani střety dvou hereckých es Liama versus Eda pověstnou laťku nezvýšily, něco prostě ve scénáři chybělo, ale na jedno zkouknutí stačí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený žánrový secondhand - ultradrsňák Liam zase chlastá a zachraňuje potomka a celé to až moc připomíná lepší otcosynovské sbližovačky na útěku jako CESTA DO ZATRACENÍ nebo ZBĚSILÝ ÚTĚK - s velkorysou a zúročenou expozicí postav a vztahů, dostatkem akce a fajn počítačovými přechody mezi městskými lokacemi. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Neeson je prostě sázka na jistotu. A i když začíná mít stále více kůže v porovnání s obličejem (o Edovi ani nemluvě), tyhle role mu sedí. Nebudeme zastírat, že oba výše zmínění staroušci Nočního běžce táhnou a jsou hlavním důvodem, proč na film jít, ale krom nich je poměrně dobrá i akce a hudba. Ano, scénář moc duchaplnosti nepobral, ke konci stopáže už spíše nebyl než byl (obzvláště, když kvůli úvodu bylo jasné, co se stane), ale i tak jsem byl rád, že jsem za těch sedmdesát korun vyrazil. Těžko říci, jestli bych byl spokojen i za plnou palbu... 70% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se objevují prostřihy utkání NHL mezi New Yorkem Rangers a New Jersey Devils ze sezony 2014/15, ve kterém v dresu ďáblů z Jersey hrál i český útočník Jaromír Jágr. (KoRner)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama