Reklama

Reklama

Máma

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 2008, 3 min

Režie:

Andy Muschietti

Scénář:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenze (123)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Na některé kraťasy se podíváte a řeknete si, že byly fakt dobré. Na jiné se podíváte a řeknete si, že byste rozhodně chtěli vidět, jak by to vypadalo jako film. Toto je jeden z nich... Je to překvapivě atmosférické a i během těch kraťounkých tří minut to dokáže nahnat hrůzu. Jen tak dál, víc takových krátkých "oddechovek" by nebylo na škodu. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Filmové kraťasy mám rád, obzvlášť tie hororové. Výhodou takýchto kraťasov je taká, že v tej krátkej stopáži uvidíme naozaj len to najlepšie čo žáner ponúka a ak sa podarí tak aj pointa filmu dokáže niekedy potešiť a prekvapiť. Inak povedané, vôbec vás nemusí zaujímať či by v celovečeráku bol ostatok stopáže len nudná omáčka, ktorá je okorenená o záverečnú scénu či úvodnú scénu, ktorú sme mohli vidieť napr tu. Tento španielsky počin má hneď od úvodu skvelú atmosféru, len škoda toho nevyvrcholenia resp. lepšieho vyvrcholenia. Potenciál to má, ale či by tomu celovečerák prospel si nedovolím tvrdiť. ()

Reklama

Leleta 

všechny recenze uživatele

Pomalu intenzivnější než celovečerák! Tenhle kraťas ale tak trochu ztrácí na atmosféře, pokud ho sledujete až poté, co jste viděli hodinu a půl dlouhou verzi. I pointa je odlišná, proto doporučuju postup obrátit a nejdřív se podívat na tohle. Zvlášť pokud člověk neví, do čeho jde. Koneckonců takřka identickou scénu uvidíme i tam, tentokrát ale v jiném kontextu. A s jiným koncem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Viděno na BXM2012 s tím, že se podle toho točí už celovečerák. No tak na něj se teda fakt těším, protože během těch tří minut tohohle kraťasu se mi půlky velmi silně až nepříjemně sevřely hned dvakrát. Skvělá práce. Vlbec mi nevadilo, že nerozumím, co si ty španělský holčičky mezi sebou povídají, ale ono to vlastně bylo jedno, celková atmosféra tohoto krátkého švihnutí ostnatým drátem přes tvář, to říkala za ně. Paráda. Doslova tři minuty napětí a strachu. Chci vidět ten celovečerák! ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Skvelý hororový krátkometrážny počin, ktorý ma pekne naladil na celovečernú Muschiettovu Mamu. Moje nočné mory v detstve boli veľmi podobné tomuto snímku a verte mi, srandovné pocity to neboli. O to viac som si užil túto krátku hororovú jednohubku. Odporúčam! ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama