Reklama

Reklama

Technologie Hvězdných válek

(TV film)
  • USA Star Wars Tech
USA, 2007, 44 min

Režie:

Rick Hull

Scénář:

Kevin Burns, Rick Hull

Hrají:

Michael Dennin, Dave Hoffman (vypravěč)

Hvězdné války jsou jedním z nejúspěšnějších filmových seriálů všech dob. Zatímco průkopnická vesmírná sága George Lucase není dokumentem, mnoho jevů v tomto kultovním filmovém seriálu lze zkoumat prostřednictvím skutečné vědy. Ovšem které z nich jsou alespoň částečně věrohodné, a které jsou pouhou fantazií? Technologie Hvězdných válek vezme diváky na dynamický a fakty nabitý výlet po galaxii, který zodpoví všechny otázky. Úžasné záběry ze ságy Hvězdných válek jsou prokládány rozhovory s předními vědci na poli fyziky, protetiky, laserové technologie, strojírenství a astronomie, zkoumajícími věrohodnost technologie Hvězdných válek na základě současných vědeckých poznatků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak to úplně nenaplnilo moje očekávání. Přiznám se, že jsem si to pustila bez jakékoliv "přípravy" a čekala jsem technologii natáčení. Triky, digitalizace a tak. Překvapení, které na mě čekalo, bylo rozpračité. Přirovnávání sci-fi filmu ke skutečným možnostem lidstva mi přijde malinko zbytečné. Taky jsem se nedozvěděla nic moc nového. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Ne tak zábavný, jako spíš zabavující? dokument. Jak je to slovo česky... amusing. To je jedno... jde o to, že se mi líbilo, jakým způsobem se vědci prakticky snažili vysvětlit jevy, které se vysvětlit daly, ke zbytku jen tak něco řekli pro nevzdělaného diváka. Je potěšující vědět, že mé znalosti fyziky jsou na takové úrovni, abych si mohl při sledování mých nejoblíbenějších snímků říct co je a co není nesmysl. Navíc jsem se přece jen něco nového dozvěděl. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

"Z dětí, které se na to dívají, vyrostou vědci a inženýři" ... bojím se, co ze mne ještě bude. Podobných blbin v tomhle bezezbytku zbytečném dokumentu zazní víc. Proč řešit pravdivost ze své podstaty nepravdivého díla? Stačí si prolistovat učebnici fyziky pro základní školy, aby vám došlo to, co je zde prezentováno jako zásadní odhalení. ()

Arany 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo, je to dobrá metoda, jak živou metodou sdílet vědecké metody prostřednictvím fenoménu. Něco jsem se i dozvěděl, třeba o plazmě... Dávám jenom čtyři za příšerný dabing a za to, že si jasně nestanovili cílovou skupinu. Někdy říkají takové chytré věci, že se trochu bojím, jestli je NASA nenařkne z vynášení informací, třeba, že ve vesmíru se nešíří zvuk, a někdy mluví o něčem velmi složitém a ne moc poutavém. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nudný, nepopsatelně příšerně nadabovaný, a hlavně v podstatě zbytečný "dokument" věnující se realističnosti Hvězdných válek. Proč proboha něco takového vzniklo?? Hned na první minutě na diváky vybalí nějací super inženýři z NASA, že ve vesmíru se zvuk nešíří... to kdyby někdo náhodou nevěděl. Sympatické je alespoň to, že vzápětí dostane slovo nějaký člen štábu Star Wars, který vysvětlí, že zvuk se do filmů přidával, aby byla podtržena dramatičnost střelby. Protože "zvukové efekty při střílení pomáhají posílit vizuální stránku..." To kdyby někdo náhodou nevěděl. A tak je to pořád, celých 45 minut. Následuje zkoumání realističnosti výbuchů, kouře, manévrování, pohonu, štítů, Vaderova obleku, světelných mečů, vznášedel, karbonitu, robotů, a dalších technologických propriet, což je prokládáno ukázkami z filmů, pokaždé v nepřesném dabingu provedeném jedním člověkem... Takže se divák dočká také hlášek typu "loď Malý sokol Hana Sola", Kurasan (místo Coruscant), Sabela (místo Sebulba), ATaT (místo áté-áté), "Lucas to popisuje jako repulsor-liftovou technologii" a podobnejch lolů. ___ Z tohoto "dokumentu" se divák nic pořádného nedozví. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama