Reklama

Reklama

Zmizení Alice Creedové

  • Velká Británie The Disappearance of Alice Creed (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2009, 96 min

Britský nezávislý thriller se točí kolem únosu plného nečekaných zvratů. Příběh nejprve sleduje bývalé trestance Vica (Eddie Marsan) a Dannyho (Martin Compston) při úpravách malého bytu na důkladnou a zvukotěsnou celu. Chorobně podezíravý Vic je dominantní drsňák, slaboch Danny udělá téměř cokoli, co mu Vic nařídí. Plán zločinců je záhy jasný: zmocní se mladé dívky z bohaté rodiny, zavlečou ji do připravené kobky a tam ji připoutají k posteli. Výměnou za dívčin bezpečný návrat pak pošlou snímky své oběti- Alice Creed (Gemma Arterton)- jejímu otci s požadavkem na zaplacení dvou miliónů liber. Vic si je jistý, že jejich zločin nemá chybu. Jenže brzy se ukáže, že ne všechno jde podle plánu. Alice je totiž chytřejší a vynalézavější než předpokládal a navíc Dannyho loajalita není tak neotřesitelná, jak doufal. Zmizení Alice Creed je prvním hraným snímkem režiséra J. Blakesona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (176)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

I blbost by měla mít svoje limity. Jinak by se nemohlo stát, že by tento malý indie filmeček brousil v jednu chvíli po hranách pěkného nadprůměru a vzápětí se vydal pročeřit vody (?) smradlavé odpadové žumpy. Herci jsou špatní (včetně vychvalované Artertonky), hudba je dobrá, scénář je nedomrlý a závěr zajímavý. Tak co si z toho sakra vzít? 50% ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut nezazní kromě strohého "OK" ani hláska. Sledujeme dva muže, kteří přestavují obyčejnou místnost v nedobytnou pevnost a připravují se na únos Alice Creed, která jim má vynést tučné výkupné. Asi ale nikdy neslyšeli o zákonu "jakmile má něco sebemenší šanci se pokazit, tak se to pokazí", protože jinak by si to celé pravděpodobně rozmysleli...tři herci, pár lokací a výsledkem je sympatický thriller s několika předvídatelnými zvraty, s jedním nebo dvěma méně předvídatelnými zvraty a příjemným soundtrackem. Příklad toho, jak se dá za málo peněz udělat hodně muziky. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Kdyby se režijní a scénaristický debut Blakesona převedl na nováčkovskou sezonu v NHL, dovedl by svůj tým do finále play-off a vyhrál v něm kanadské bodování. Krom toho mi taky splnil můj dávný sen, a totiž mít před sebou Gemmičku svlečenou a přivázanou k pelesti postele. Od včerejška tak vím, jak se dá do televize narvat divák. Nijak, bohužel. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak se pozná, že člověka opustil bůh? Když se ocitne jako postava ve filmu s bezodpadkovou dramaturgií. Kde nábojnici musí člověk vyndat ze záchodu a spolknout. Dvakrát. Nejvíc mě ovšem pobavil (a bodnul) do srdce moment, kdy se objeví název filmu. Bože prosím, ať to neznamená, co si myslím, že to znamená. Každopádně film (a režisér) se stává obětí svého scénáře. Místo aby se na chvíli zastavil a pořádně procítil události, které zobrazuje (a že to je z pohledu protagonistů velký hardcore), tak odsýpá jako hodinky a jenom si odškrtává na seznamu, co všechno už stihl odvyprávět a co ještě zbývá. A přitom to mohl být pořádný nářez, jsou tam samé moje oblíbené věci, manipulátoři a pobíhání po lese. Velkým bonusem nad rámec filmu potom bylo vidět fotku Eddieho Marsana bez vousů. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velice povedený thriller!Napínavý,se skvělou zápletkou,mnoha nečekanými a především povedenými zvraty a ikdyž s dost neoriginálním a trochu i očekávaným finálem,přesto ani na vteřinu nenudící.Ikdyž se prakticky celý snímek odehrává v jednom bytě a odehrají ho pouze tři herci,pořád se něco děje a má to spád a šťávu.Velkou zásluhu na poutavosti celého filmu mají samozřejmě skvělí herci a především pak Gemma Arterton,která mi snad poprvé přišla vážně charismatická,stylová a hlavně i pohledná.Prostě ten,kdo má rád komorní,nezávislé filmíky,kde se nehledí na nějakou tu vulgárnějšíí mluvu a sem tam je to proloženo lehce drsnější scénou,nemá co řešit.Zmizení Alice Creedové by si každopádně zasloužila daleko větší diváckou obec,než jakou má. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Na stránke Facebooku prebiehala výrazná reklamná kampaň, súčasťou ktorej bola aj možnosť uchádzať sa o premiérové premietanie filmu. Najviac používateľov hlasovalo za Southamptonskú Univerzitu vo Veľkej Británii, kde mala snímka premiéru 20. apríla 2010. (Abiosis)
  • Přestože se jedná o britský film, lze v něm spatřit pouze auta od americké automobilky Ford, konkrétně modely Ford Transit a Ford Mondeo. (Stanley619)
  • Gemma Arterton mala od tvorcov heslo, ktoré mala použiť, ak sa necítila dobre v nahých scenách a chcela skončiť záber. (megajalec)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama