Reklama

Reklama

Luther - Série 5

(série)
Trailer

Epizody(4)

Obsahy(1)

Když se v bezměsíčném přítmí Londýna zrodí nová noční můra, inspektor John Luther (Idris Elba) musí znovu čelit hlubinám lidské zkaženosti. Zatímco série děsivých vražd nabývá na troufalosti, Luther a nová seržantka Catherine Hallidayová jsou zmateni změtí stop vedoucích špatným směrem a zdánlivě nastražených tak, aby střežily nevýslovnou hrůzu. Přestože ho případ přivádí nebývale blízko k podstatě skutečného zla, zdráhavý Luther musí také čelit démonům z vlastní minulosti. Zatímco se znovu ocitá v palebné linii, musí si vybrat, koho má chránit... a koho obětovat. Ať už se rozhodne jakkoli, bude to mít pro lidi kolem něj zničující následky... a on sám už nikdy nebude stejný jako dřív. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série byla úplná katastrofa a to především kvůli stupidnímu odklizení Alice ze seriálu za to, že herečka měla plný kalendář - no snad stačilo jí prostě na pár sérií vynechat než předvést takový odpad. To rozzuřilo část fanoušků, kteří považují Lutherův vztah se sociopatkou za jeden z nejzajímavějších prvků seriálu (definitivně po smrti jeho ženy) a tak si vydupali řádný návrat, naštěstí ne ve verzi "Alice je duch". Zároveň se ale museli zamyslet nad tím, že pro významnou část fandů je tahle postava pomalu zábavnější než sám Luther a tak je návrat vražedkyně Alice patřičná jízda, která divákům připomíná, že mít takovou oddanou, posedlou kamarádku není zadarmo - a to myslím, že tahle série zvládla velmi dobře až na úplně pitomý závěr. Když k tomu přidáte slušný případ sériového vraha, které vedle Lutherových osobních problémů tvořily základ kvalit, je to po několika ne úplně vyvážených sériích vlastně zdařilá sezóna s trochu pitomoučkým finále, pokud jste si nevšimli, že Luther se už vedle svých kriminalistických schopností už pár sérií chová naprosto debilně a neprofesionálně. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Masakr to byl nemalý. Rozjezd skvělý, strach z vraha nepolevil do konce. Ale, Lutherova dilemata, která řeší s kačeří ženou, jsou vpravdě tak únavná, že kdyby tam tahle linka nebyla, vlastně by mi nic nescházelo. Na druhou stranu by to pak byla úplně obyčejná, snad jen trochu brutálnější, detektivka jako každá jiná. Že se scénáristi nemažou s tím, kdo přežije, sice připomíná už dávné Sedm a od té doby každý druhý drsnější seriál, ale navěky tohle replikovat fakt nepůjde. Bude třeba najít zase jinou zlatou žílu. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málo dílů a nezvládnutý závěr, no i tak to pořád bavilo. Alice už byla přeci jen ohraná a celkově to někdy vypadlo jak na divadle, když se třeba Luther opakovaně teatrálně vystavil dobrovolně své smrti, jen aby ukázal nepřátelům, jaký je to frajer. Inu všeho moc škodí a tady se to prostě urvalo všechno ze řetězu. Přes všechna negativa to hodnotím stále vysoko, snad už nebude nikdy další série. 72%. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luther býval seriál s velkým S a charakterem Idrisem Elbou, po této sérii už zůstal jen Elba... První dva díly ještě ok, poté už se to všechno motalo, přehánělo, vymýšlelo kdo ví co a skončilo to pro mě k smíchu nebo k pláči...? Opět tvůrci vrátili do hry Alice, která mi tu zbytečně překážela...No a finále? Škoda mluvit a nevím jestli budu ještě někdy koukat dál...5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I keď nejde o najlepšiu sériu, tak ide o sériu naucelenejšiu, najmä vďaka tomu, že sa rieši jeden detektívny prípad a jeden so značnou dávkou osobnej zainteresovanosti od prvej do poslednej časti. Prím hrajú, dá sa povedať, ženy, muži sa riadia dosť svojimi emóciami, ale zase niet sa čo čudovať, keď im umierajú blízki ľudia. Kto na konci zomrie a kto ostane nažive sa dalo predpovedať, každopádne kombinácií bolo viacero, Luther išiel pomerne konvenčnou cestou, na čom ale nie je nič zlé. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama