Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Jalmari Helander prišiel v roku 2003 s krátkometrážnym filmom Rare Exports Inc., ktorý mal natoľko fenomenálny nápad, že naň nadviazal ďalším kraťasom a následne aj celovečerným filmom. Je absolútne šialené, že aj v takej stopáži môže ten mix hororovej atmosféry, napínavého dobrodružstva a originálnymi nápadmi napumpovanej fantasy dokonale fungovať ako vážny film (pretože sa tak po celý čas tvári), avšak práve to z neho robí ukrutne vtipnú komédiu. Nepomôžem si, ale toto je skrátka niečo geniálne! (9/10) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na drsnej vánoční horor, kterej bude směrovanej trochu do komedie, ale nedostal jsem v podstatě vůbec, ale vůbec nic, drtivou většinu času se nic neděje a v podstatě až do konce se člověk ničeho nedočká a tak to jediný, co za něco stojí je nalezení smradlavýho dědka, kterej by rád spapal děti, ale nějak svojí snahu zapomene pořádně rozvinout, což je pořádná škoda, protože vypadal parádně a zajímavý prostředí a atmosféru to taky rozhodně má, ale to co se pak děje dál už nestojí ani za řádek navíc. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy nerad vypadám nevděčně, protože na tohle jsem dostal tip od jednoho zdejšího kolegy, ale k očekávanému spravení si chuti po rozpačitém dojmu z Wirkolova Violent Night nedošlo ani omylem. Naopak, vždyť tenhle spektákl už je vyloženě pro děti a mládež! Ne snad že by mi až tak vadila absence krvavých scén (které jsou všechny bezpečně vytěsněny mimo záběr kamery), ale celý děj je nemožně infantilní a korunu vší té infantilitě nasazuje mimořádně protivný malý spratek Pietari, který mě sral snad ještě víc, než Rickův Carl ve Walking Dead (ale zase mě zdaleka nesral tolik, jako Rickova Judith ve Walking Dead). Prostě taková malá milá rodinná vánoční komedie, sice trochu alternativní, ale rozhodně a důrazně v mezích přístupnosti a zákona, tzn. bez koulí a bezkrevná (obrazně i doslova). Slabá druhá za krumpáč v hlavě. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* autoři využili zkušenosti z dvou předchozích kraťasů do tohoto akčního mysteriózního snímku. Bohužel na délce skoro hodiny a půl se většina původního kouzla vytratila, i když není zase tak špatný. Já mu však víc než 3 hvězdy dát nemůžu a není důvod si ho zopakovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

U nás doma naštěstí vždy nosil dárky Ježíšek, takový ten socialisticky neutrální - až po sranda puči se nám ve škole pokusili trochu osvětlit, kde se vzaly Vánoce a všechny ty krávoviny okolo. Že je Satan Klaus čiré zlo, o tom nepochybuju v nejmenším a finská rohatá verze se sadisticko-pedofilní úchylkou je imho podstatně snesitelnější, než rudě oháknutý houkající ožralec s polštářovým břichem a fousama z vaty, co si bere fakany na klín a snaží se zoufale ignorovat jejich zdlouhavé litanie na téma předražených šmejdů hračkářského průmyslu, které nesmí chybět pod stromečkem... nebo ve fusekli. "Rare Exports" je zajímavý film, patřičně seversky šáhlý, napínavý a srandovní současně, a kdyby ten mrňavý dacan v poslední čtvrtině nepovýšil na Arnolda Černéhoneggera, mohla bych uvažovat o absolutním hodnocení. Takhle to spratek devalvoval na pohádku, byť velmi povedenou a zábavnou. 81% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama