Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Áno, bolo to originálne, zaujímavé a odohrávalo sa to vo veľmi peknom prostredí. Stále mám však pocit, že sa z toho dalo vytrieskať omnoho viac. Vlastne to bola taký oddychovka, v ktorej sa toho až tak veľa neudialo. Aspoň že som sa v závere dočkal nejakej miernej "akcie", nebyť toho, šiel by som s hodnotením ešte nižšie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je geniálních, je to napínavé, výpravné, dobrodružné.Po 20ti minutách jde všechno do prdele, děj se zastaví na místě, Helander absolutně rezignuje na atmosféru, ten malej otravnej harant je víc než na přes držku, Santy se samozřejmě nedočkáte a všechno unyle a nudně dopluje k finále které navazuje na Helanderovi předchozí krátkometráže.Mohla to být atmosferická hororová pohádka s epickým digitálním finále, místo toho je to nudná sračka s nahejma dědkama, nulovým příběhem a jedním otravným bastardem.Finové sou jediný skandinávští tvůrci, kteří mě neustále zklamávají.40%. ()

Reklama

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Fínskych, bradatých lovcov proste musím milovať. Úžasní chlapi a ich skvostné neposlušné dietky. Originálne, vrátane elfov vybratých pravdepodobne zo stránky suseneslivky.com (nemám šajnu či to existuje) + Santa, ktorého sme, bohužiaľ nevideli. Zato odrezať si aspoň jeho rohy je perfektný nápad. Navyše by ma ani nenapadlo zakomponovať do toho nezamestnanosť, aj keď si nie som istá, či som záver správne pochopila. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Slušná vánoční hororová komedie, která nakonec byla úplně jiná než jsem očekával. I přes krátkou stopáž jsem se ze začátku hodně nudil, protože se něco zajímavého začlo dít po docela slušné době. Každopádně námět to je hodně zajímavý a netradiční a hlavně udělat ze Santy Clause to, co udělali tvůrci chce asi kus odvahy. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Mé intelektuální já: Celý film jde především o poťouchlou satiru karikující Finsko co se týče národních stereotypů a amerikanizace místní podoby Vánoc, filmové tvorby a vůbec všech těch kulturních tentononců, všeobjímající konzumní charakter nevyjímaje. Mé povrchní já: Dítě čte knížky, nikdo mu nevěnuje pozornost. Nazí dědci vraždí soby. Dítě čte knížky, sem tam něco poznamená, nikdo mu nevěří. Nazí dědci vraždí lidi. Dítě nemá kalhoty, leze kam nemá a ječí na dospěláky. Nazí dědci loví děti. Dítěti dojde trpělivost, vezme vrtulník, zapřáhne dospěláky, všechno vyřeší. Konec. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama