Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý mladý člověk stane na rozcestí, kde se musí rozhodnout, co se svým životem. Měl by definovat hodnoty, které chce ctít, a rozhodnout se, co bude v životě dělat. Dokument ROM_ID chce s pomocí tří hlavních hrdinů odpovědět na otázky romské identity: kdo jsem, odkud přicházím, co mohu nabídnout sobě a ostatním, nač jsem hrdý, co pro mne dnes znamenají tradice, jsem zodpovědný za jejich dodržování? Chtějí si dnešní mladí Romové v globalizovaném světě udržet romskou identitu? Co pro ně vlastně znamená být Romem? Film přinese srovnání osudů tří mladých lidí žijících ve třech různých zemích Evropy. Dokument byl natočen v koprodukci o.s. Slovo 21 a Bedna TV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

heyda 

všechny recenze uživatele

Za tu českou cigaňu dám 3 hvězdičky. Kdyby takhle vystupovali a chovali se všichni Rómové, bylo by to mnohem lepší. Jako dokument to příliš nefunguje, spíš takové nahlídnutí do životů těch slušnějších a uvědomělejších Rómů. ()

civrss 

všechny recenze uživatele

Až někdo vyřeší problém s cikány v České republice a jejich pracovní morálkou a zařazením do naší společnosti, vyvěsím bílý prapor a s úctou mu postavím pomník. Vlastníma rukama! ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Popisné, bez byť i jen lehoučkého náznaku řešení. Přitom řešení je poměrně dobře vidět i z tohodle dokumentu. Romové si musí pomoci sami - dokud sami neocení pracovistost, neodsoudí mezi sebou zloděje a násilníky, tak se na ně majorita bude dívat stále stejně - nedůvěřivě. Přitom snaha majority akceptovat slušné jedince minority je obrovská. Ale kde je vzít a nekrást? ()

Reklama

Reklama