Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 6
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 6

Recenze (158)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Bond se může jít bodnout, což?....ne vážně, je to nářez a mise jsou prostě skvělý, jediný, co mi tam vadí je dle mého názoru tak trochu bezcharakterní postava Portera, možná je to tím až moc spravedlivým postojem, který ve finále generuje naivitu hlavního hrdiny. Taky bych se ráději ušetřila rodinných problémů, které to všechno nabourávají a jsou mi na obtíž jinak do výborného seriálu vnášejí trochu tupé, obvykle americké lacinosti....ale to je detail, ta akce totiž všechno přebije.26.2. 2012 Po druhý řadě zvyšuju na 5 hvězd, tohle už je jen nářez zbaven oné, mnou vytýkané, lacinosti, a to sem píše člověk, co má silnou averzi k akčnímu žánru jako takovému. Bomba. Docela mě mrzí, že tenhle seriálovej klenot vidělo tak málo lidí, máloco se tomu totiž vyrovná. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Smíchejte Bourna, 24 hodin a Black Hawk down a udělejte z toho seriál. Co dostanete? No, dostali byste nejspíš seriál, jakým by mohl Strike Back být, kdyby neobsahoval ty své chybky (občasná nereálnost, nelogičnost, toporný scénář). Strike Back rozhodně není dokonalý, ale je zatraceně dobrý a i přesto, že se jedná o TV tvorbu, tak předčil mnohem ambicióznější filmy stejného žánru. Za mě tedy 5*.... Po druhé a třetí sérii snižuji na 4*. Seriál "zmainstreamovatěl" a z ústřední dvojice se stali neprůstřelní hrdinové. Ovšem zábavný faktor naštěstí zůstal pořád. Po 4. sérii nadále zůstávám u 4 hvězdiček. Ale jsou to velmi dobré čtyři hvězdičky. Na televizní produkci se jedná opravdu o nadprůměrnou akční zábavu, která nepůsobí lacině. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář se vztahuje k 2.-5. sérii: Bodie & Doyle meet Bond meets Rambo meets 24. Skvělá akční zábava se sympatickou ústřední dvojicí elitních vojáků (Sullivan Stapleton si toho svého drsňáckého frajírka, který s velkou chutí vobtáhne každou sukni v dohledu, strašně dává) bojujících s teroristy a šmejdy všeho typu (a zpravidla ve velmi atraktivních lokacích). Solidní zápletky, hodně svižné tempo, patřičný dějový spád, příležitostný ostřejší zvrat a v neposlední řadě (pravidelně dávkovaná) dobře natočená akce, při níž se municí a explozemi opravdu nešetří. Celkový bodycount je úctyhodný a kvalitní záporáci (islámští radikálové, bývalí členové IRA, ruští mafiáni apod.) taky určitě nechybí. S02: 80 %; S03: 80 %; S04: 80 %; S05: 80 % ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Takto nejako si predstavujem dieťa Hustleru a zbrojárskeho priemyslu. Nesmrteľná armáda dvoch samcov kosí v absurdných misiách miliardy ozbrojených zlosynov a zlodcér. Akcia prerušovaná kvantami erotických scén, ktoré sú do deja umiestňované bez rozmyslu a zjavnej logiky. Moje hodnotenie sa týka sérií s Damienom a Michaelom, ešte si rozmyslím, či budem pokračovať, zatiaľ ma úvod neomámil. Ďalšie série sa zrejme potýkajú s budgetovými škrtmi, očividne si nemohli dovoliť hlavných hrdinov v plnej výške, rozhodne to nevyzerá dobre, keď sú najnižší v boji a nedajboh, aby si niektorá z kolegýň dala štekle. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit Protiúder jako jeden seriál moc nejde. První série stojí sama o sobě, je vážnější, špionážní a za mě nic moc. Pak ale přišel na scénu Scott a Stonebridge a seriál se rozjel na plný pecky. Spousta sexu, výbuchů a minimálně jedno vystřílený město v každým díle. Akce je tu plno, je přehledná a Wichnester se Stapletonem si to užívají každou chvíli. Jejich chemie a hlášky jsou neopakovatelný. Pánové se ale se seriálem rozloučili a ten to ještě ve 3 sezónách zkusil s novým obsazením. Nebyl vyloženě špatný, ke konci dokonce velmi dobrý, ale vrcholu ve 4. a 5. řady se už Protiúder nepřiblížil. Celou dobu to ale byla nadprůměrná akční zábava. Scotte a Stonebridgi, díky! ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)
  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)
  • V 7. a 8. díle 4. série si roli agentky FSB mjr. Niny Pirogovy zahrála česká modelka Tereza Srbová. (mkali)

Reklama

Reklama