Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 9
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 9

Recenze (158)

maddy 

všechny recenze uživatele

U nás nie je veľmi známy seriál z kvalitnej britskej TV produkcie. Priznám sa, že som začal rovno s druhou sériou, ktorá je podľa tunajších komentárov o niečo lepšia ako 6 dielna „jednotka“ a bol som milo prekvapený. Príbehovo prepracovanejší seriál zaoberajúci sa problematikou svetového terorizmu. Poriadnou dávkou akcie je doslovne nabitá každá jedna epizóda, nechýba napätie a oceňujem aj to, že Briti sa neboja (narozdiel od Američanov) nahoty, vulgárnosti a krvavej brutálnosti niektorých scén. Za zmienku určite stojí aj fakt, že aj napriek tomu, že sa to celé odohráva na miestach ako je napr. Pakistan, vyhol sa tomu všetko ten patos a učebnicový „patriotizmus“ typu „my sme tí dobrí, ktorí Vás prišli zachrániť“. Scenár je taktiež na slušnej úrovni, nechýba pár trefných hlášok a hlavne z neho nejde pocit hlúposti. Scény so súkromím postáv riešené na decentnej úrovni, tak aby zbytočne nezasahovali do deja. Áno, uznávam, že je to miestami až príliš naivné a ústredná dvojica hrdinov by si mohla podať ruku s Rambom pretože dokážu prestrelkou vyriešiť každú jednu situáciu (to ale neznamená, že ich sem tam nemôže niekto zasiahnuť ;) Určite nie najlepší seriál storočia, neznalému sa dokonca môže zdať, že sa chce venovať príliš kontroverzným otázkam o terorizme, avšak celkovo sa jedná len o akčnú oddychovky a nič viac, za to však ultrazábavnú oddychovku, ktorá neurazí a z diváka nerobí idiota. (PS bonus pre Slovákov: navyše v deviatej časti druhej série dosť často a významne spomínaná Bratislava, dokonca aj so Slovenskom na mape :) CELKOVO: Season 2: Project Dawn = 4* (8/10) / Season 3: Vengeance = 3* (6/10) / Season 4: Shadow Warfare = 4,5* (9/10) / Season 5: Legacy = 3,5* (7/10) (v súčasnosti najlepší akčný seriál!) ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Viděny série 2 až 5 a po celou dobu se jedná o parádní akcí a hláškami napěchovaný materiál, s dílčími úkoly na dva díly a hlavním motivem v rámci celé série, což mi hodně vyhovovalo. Seriál se s tím nepáře a nikdy nevíte kdy může dostat kulku vaše oblíbená vedlejší postava, také je tu docela dost sexu. Série 2 - 4 jsou u mě za plné hodnocení, skvělá akce, hodně napětí, scénáře slušné, zvratů dost. Výborná je chemie mezi hlavníma postavama, takové to správné parťáctví. Pátá série je už přeci jen moc přehnaná, a v dílčích věcech nelogická, viz. infiltrace do Koreje, absence policajtů, kromě případu kdy se to hodí scénáři apod. Nicméně za uspokojivé uzavření a sentimentální konec dávám páté sérii slabší 4 hvězdy. ()

Reklama

javak810i 

všechny recenze uživatele

Smíchejte Bourna, 24 hodin a Black Hawk down a udělejte z toho seriál. Co dostanete? No, dostali byste nejspíš seriál, jakým by mohl Strike Back být, kdyby neobsahoval ty své chybky (občasná nereálnost, nelogičnost, toporný scénář). Strike Back rozhodně není dokonalý, ale je zatraceně dobrý a i přesto, že se jedná o TV tvorbu, tak předčil mnohem ambicióznější filmy stejného žánru. Za mě tedy 5*.... Po druhé a třetí sérii snižuji na 4*. Seriál "zmainstreamovatěl" a z ústřední dvojice se stali neprůstřelní hrdinové. Ovšem zábavný faktor naštěstí zůstal pořád. Po 4. sérii nadále zůstávám u 4 hvězdiček. Ale jsou to velmi dobré čtyři hvězdičky. Na televizní produkci se jedná opravdu o nadprůměrnou akční zábavu, která nepůsobí lacině. ()

York 

všechny recenze uživatele

Skvely serial, spousta prestrelek a souboju. Zacatek se me libil trochu vic, vzdycky byl jeden pribeh rozdelen do dvou dilu a jednotlive pribehy se vzdycky odehravaly nekde jinde, takze to bylo dost zajimave. Posledni serie byla uz ale zklamanim, na jednu stranu uz bylo jasne, ze jsou Michael i Damien "nesmrtelni", na druhou stranu ale zase nazev serie predpovidal to, ze jejich smrti by se cely serial mohl klidne ukoncit. Hlavne ale uz ta posledni serie byla takova divna... EDIT: Serial uz ma i pokracovani, ale to uz neni nic moc, divam se na ne spis ze setrvacnosti. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se snažil. Vážně, věřte mi to. Ale nemohl jsem se zbavit chuti, na zombíky. Jakmile někde vidím Andrewu Lincolna bez plnovousu a bez klobouku, mám chuť na zombíky. Takže neexistuje li v příběhu nic jiného, co by ve Vás vzbudilo jinou vášeň, než jsou plísní promazaní, uslintaní mozkožravci, není důvod přehnaně hvězdičkovat. Muzika alá Medal of Honnor, ve mě vzbudila spíš touhu si zapařit, než tupě sledovat píčoviny vojenské jednotky. Přesunout Strike Back pod Cinemax bylo nejlepší možné řešení. Nová hlavní drsná dvojka, kosí, hláškují a plní mise jak na běžícím pásu. A působí to líp než první tři dvojdíly. Ovšem přepálená drsnost je až na škodu. Nevím jak moc by ste museli být drsný, nebo z čeho by Vás mícká armáda musela sestrojit, abyste při vyndavání kulky ze stehna, kousek o tepny, vypadali a vydávali zvuk jak při prvním sraní po mesíční vepřové dietě. Každopádně třetí hvězdu přidám z důvodu, parádní akce a dobře napsaných scénářů a dvou hlavních drsňáků. Druhá série je úplně jiná a podstatně lepší. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Tato série se natáčela v Malajsii v Kuala Lumpuru a ve městě Johor Bahru, které leží kousek od Singapuru. (ČSFD)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)
  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)

Reklama

Reklama