Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 7
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 7

Recenze (158)

klerik 

všechny recenze uživatele

K seriálu som sa dostal až v 4. sérii, a zdá sa mi byť dosť našliapaný, veľa akcie, zaujímavé ksichty vo vedľajších úlohách. O mŕtvoly nie je núdza a úvodná pesnička navodzuje skvelú atmosféru. Seriál o špeciálnej jednotke ako má byť... 1. séria má znaky nadmerných žánrových klišé (Hlavne to ako vždy dopadnú zradcovia, je trochu úsmevné. A sex je po určitej dobe tiež trochu prvoplánovaný.), ale moje sympatie seriál nestráca... A 2. séria má Rhonu Mitru. Ona je fakt kosť... ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

První sérii zbožňuji. A kdyby v tomto seriálu pokračovali jen Britové, s radostí bych seriál ohodnotil pěti hvězdičkami a zařadil ho mezi svých top10, i když se seriál občas dopustil některých logických chyb. Bohužel osamělého frajera Richarda Armitage vyměnili Amíci za dva až příliš přímočaré playboye. Druhá řada se mi sice líbila i tak. Přeci jen seriál tak nabušený akcí aby člověk pohledal. Ale na britskou jedničku to prostě nemá. Ze třetí řady jsem zatím toho moc neviděl, ale zdá se, že ta kvalita šla někam úplně do háje. ()

Reklama

RakeW

všechny recenze uživatele

Začátek je jak vystřižený z Call of Duty, následující špionážně teroristická zápletka působí jak z pera patnáctiletého hráče Call of Duty a konečně veškeré dramatické momenty včetně emočně vypjatých scén jsou pak asi tak na úrovni Call of Duty. Suma sumárum si radši půjdu zahrát stejně vypláchlé a klišovité Call of Duty, než abych koukal na další díl Strike Back. Za první příběh ve dvou dílech dvě hvězdy, dál se dívat nehodlám. Pokud tam není nějaký významný kvalitativní posun, tak místnímu hodnocení téhle ne víc než průměrné podívané fakt nerozumím. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční záležitost, u které se pořád něco děje a člověk se nikdy nenudí. K tomu výborní herci, luxusní hudba, prostředí. Co více si přát? 90% po 1. sérii. Po 2. i 3. sérii si Strike Back stále udržuje kvalitu. Nebojí se zásadních rozhodnutí jako smrt hlavní postavy - to jsem pochopitelně nadával. Na druhou stranu duo Stonebridge & Scott je opravdu našlápnuté a pro mě, jako sofťáka, který zná taktiky postupu, je tyhle dva radost sledovat. V tomhle je seriál opravdu autentičný, jak po stránce výbavy (leč AK v US army je úlet), tak po stránce postupu, krytí, apd. Celkově děj ubíhá velice rychle, akce je vyšperkována k dokonalosti a nudné díly zde téměř nejsou. Paráda! ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě bohužel neoslovil. Neříkám, že je špatný, ale nesedí mi hlavní postavy, děj, ani akce. Zbytečné záběry, tlachání a taky chaotické souboje a přestřelky, kde si každý jezdí a chodí kam chce uprostřed palby. Nebo si naopak přistane s vrtulníkem uprostřed palebného pole. Nic pro mě. 35% ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Kvůli nastalým občanským nepokojům ve státě Mosambik týden před vznikem prvních dvou dílů třetí série, musel filmařský štáb kvůli zhoršeným bezpečnostním podmínkám přesunout natáčení do jiných lokací jižní Afriky. (Conspi)
  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)
  • Tato série se natáčela v Malajsii v Kuala Lumpuru a ve městě Johor Bahru, které leží kousek od Singapuru. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno