Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 1

Recenze (158)

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Je to dobré. A hraje tu Ryk z kousátek, který zvládal neskutečně rychlé přesuny přes půl zeměkoule. Hodnocení druhé série: Dva frájové si to dávají na pohodu, přičemž Amík je klátič. Trochu komedie oproti první sérce. Ale kouká se na to pěkně. Hodnocení třetí série: JAR, atomové hlavice a vše kolem nich. Hlavním padouchem je doktůrek z třetího Vetřelce. Hodně akce. Hodnocení čtvrté série: Rozmanité lokace. Spousta akce. Škoda Rhony Mitry. Padouch hrající na obě (všechny) strany. Antonín Paleček. Hodnocení páté série: Nebezpečím je KLDR, především pak jedna ženská. Hodně se střílí, ale hlavní týpci jsou téměř nesmrtelní. Pár členů z týmu takové štěstí nemá. Občas lehce dementní chování. Přesto stále dobře koukatelné. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

V porovnání s těmahle týpkama bledne i Jack Bauer závistí. Strike Back je nadupaná akční podívaná, která si s realitou moc hlavu neláme a rodiná dilemata příliš neřeší. V podstatě jsou jednotlivé série rozděleny na jednotlivé mise (jedna mise na dva díly), které jsou propojeny jednou hlavní dějovou linií. Jelikož první sérii produkovala jiná stanice, tak se liší hlavní postavy (týpek z první se ukáže i ve druhé sérii), ale všechny série jsou ve stejném duchu a všechny jsou velmi nadupané. Od druhé je to něco více ramboidní, ale stejně extrémně zábavné. Čtvrtá a pátá série vsadily na více provázaný děj a jednu hlavní linii pro každou sezonu. Jinak se ale nic nezměnilo. Charizmatičtí a nesmrtelní hrdinové v non stop akci a nic víc. Pro někoho to může být málo, ale mě to extrémně bavilo. Pokud jste někdy snili o tom, že někdo převede na malou obrazovku Call of Duty, tak Strike Back je odpovědí vašim snům. Sice si vybírá ty komornější mise, ale pořád je to hrozné maso. PS: Milovníci artu, strhujících hereckých výkonů a dramat by se měli držet stovky kilometrů daleko, protože toto by jim mohlo ublížit. ()

Reklama

javak810i 

všechny recenze uživatele

Smíchejte Bourna, 24 hodin a Black Hawk down a udělejte z toho seriál. Co dostanete? No, dostali byste nejspíš seriál, jakým by mohl Strike Back být, kdyby neobsahoval ty své chybky (občasná nereálnost, nelogičnost, toporný scénář). Strike Back rozhodně není dokonalý, ale je zatraceně dobrý a i přesto, že se jedná o TV tvorbu, tak předčil mnohem ambicióznější filmy stejného žánru. Za mě tedy 5*.... Po druhé a třetí sérii snižuji na 4*. Seriál "zmainstreamovatěl" a z ústřední dvojice se stali neprůstřelní hrdinové. Ovšem zábavný faktor naštěstí zůstal pořád. Po 4. sérii nadále zůstávám u 4 hvězdiček. Ale jsou to velmi dobré čtyři hvězdičky. Na televizní produkci se jedná opravdu o nadprůměrnou akční zábavu, která nepůsobí lacině. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nenechat se odradit první seriálově levnou a těžce rutinérsky natočenou nudnou akcí, kde se vojáci ještě před tím, než do někoho nasypou olovo, slušně zeptají, jestli by jim to jakože nevadilo. Aneb jeden ze vzácnych případů, kdy to američani vzali za ten lepší konec, než briti. Od druhé série, která je plne v režii Cinemaxu dostává seriál brutálně velké koule. Noví hlavní hrdinové mají mezi sebou neuvěřitelnou chemii, což má za následek naprosto skvělé macho hláškování a Stapleton je navíc neuvěřitelné hovado, co všechno ošuká... a když má střílet, tak zásadně borce rozmrdá na sračky a když posléze prochází kolem mrtvolky, tak do ní nasype ještě pár jen tak pro jistotu. Jinými slovy, od druhé série je to děsně poilticky nekorektní, nahláškované, brutální a pořádně akční. Cinemax do toho očividně rve prachy horem spodem, jelikož si Strike back vizuálně nezadá s filmy za několik desítek melounů. Takže ještě jednou, 1. série je nudná sračka .... od druhé je to neskutečny nářez pro všechny military fetišisty a nadšence. GAME ON ! ()

Idris 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že první série je uvěřitelnější, než ty ostatní. Je v ní slušný hlavní hrdina a dost akce, která mě bavila. Potom přichází druhá série, která měla navázat na tu první, ale bohužel podobnost je tam možná jen v názvu Sekce 20. Staré postavy, na které jsem si docela zvykl, byly nahrazeny úplně všechny, což je pro mě zcela nepochopitelné. A také je pravda, jak zde již někdo psal, že z hlavních hrdinů se stali nesmrtelní borci, a z jednoho dokonce, již někde zmiňovaný nadsamec (tohle přirovnaní je výstižné). No nicméně je to chytlavé, a když není na co se kouknout, tak i dostačující. P.S. Srovnávat tento seriál s Jamesem Bondem, je podle mě špatná volba. Dal bych přednost srovnání s Bournem, kde bych viděl docela slušnou podobnost. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)
  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)

Reklama

Reklama