Reklama

Reklama

Uhrančivá romantická komedie herce a režiséra Simona Verhoevena byla koncipována jako mužský protipól vůči ženským snímkům a seriálům typu Sex ve městě. Verhoeven se při psaní scénáře chtěl vyhnout typickým schématům romantických filmů, především co se týče zobrazení mužů, při čemž vycházel z vlastních zážitků a vyprávění přátel. Aby postihl rozličné osobnosti mužů a jejich přístupy k partnerskému životu, láskám a kariéře, přichází s vyprávěním, kde se vzájemně proplétají životní cesty pětice rozličných mužů, které na první pohled spojuje pouze věk v rozmezí třiceti a čtyřiceti let a fakt, že navštěvují stejné fitcentrum. Charismatický a sebevědomý hudební producent Jerome (Til Schweiger) má život jako z pánského magazínu, ale luxus a nevázané známosti jsou vykoupeny jednak tím, že musí přijímat zakázky, které se příčí jeho vkusu, ale také že jeho život postrádá lásku. Nedospělý zmatkař Phillipp (Maxim Mehmet) naopak už ženu svého srdce našel, ale není zrovna v situaci, aby spolu mohli založit rodinu. Jeho kamarád Niklas (Florian David Fitz známý z romanticko-komediálního seriálu Deník doktorky) vždy měl život naplánovaný do nejmenšího detailu, ale nyní, když má těsně před svatbou, začíná zvažovat, jestli mu náhodou něco v životě neuteče. Uťáplý úředník hygienického ústavu Günther (Christian Ulmen) zase zkouší štěstí na seznamkách, ale jeho roztěkaná osobnost není kompatibilní s ženami, které potkává. Když konečně najde ideální ženu pro sebe, stojí v cestě jejich vzájemnému štěstí její machistický manžel, řidič metra Roland (Wotan Wilke Möhring), který za nelítostným zevnějškem skrývá citlivé nitro.Výtečně vystavěný scénář zabydluje životy všech jmenovaných jednak výraznými ženskými postavami, ale také rozličnými dalšími mužskými figurkami, které fungují jako katalyzátory pro emoce hlavních hrdinů. Režisér a scenárista část hlavních postav již při psaní scénáře profiloval podle jejich představitelů, díky čemuž dochází k bezešvému prolnutí osobnosti či hereckých schopností aktérů a charakterů jejich postav. Okouzlující film, jehož šarm ještě umocňují trefně vybrané písně, se stal v německy mluvících zemích masovým hitem. Na základě úspěchu vzniklo o dva roky později ještě přímé pokračování. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Na film ma nalákal Til Schweiger (ktorý síce nebol najvýraznejšou postavou v príbehu, ale vo filme bol určite jeden z najlepších), a, samozrejme, pomerne pozitívne komentáre. Úprimne ale, po prvých 30 minútach som si myslel, že tomu viacej, než 2* nedám, ale ono sa to postupne rozbehlo. Postupne som si zvykol na jednotlivé postavy (a dosť si ich obľúbil), ich (ne)všedné osudy, problémy a spôsob, akým sa s nimi vysporiadavajú a riešia ho. Film niekoľkých paralelných dejových línií mužov, ktoré, a ktorých spája chodenie do spoločného fitka je veľmi zaujímavým spôsobom vyrozprávania podobného štýlu dramédie :). Ku koncu zostal taký veľmi pohodový feel good pocit, že to celé márne nebolo, že hoci je to bláznivé a typicky nemecké, že to k tomu nedeľnému večeru za to stálo, že ten spôsob vyprávania príbehov, ktorý som prvýkrát postrehol u Love Actually je skvelý, stále aktuálny, a podľa mňa zostane nesmrteľný. Veľmi pohodových 70%. P.S. Ďalší nemecký film, ktorý má skvelý soundtrack. A mne zostáva len skonštatovanie, že si rád pozriem aj dvojku :). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusna zabava, Til Schweiger mal ale za rok 2009 ovela lepsi film zvany Hanebni Pancharti. Toto je vsak slusna komedia, 5 chlapov a ich prihody, zazitky so zenami, pletky so zenbou, zalozenie rodiny ......fajny namet na film. Vsimol som si mladeho Floriana Davida Fitza - neskor sa ukazal ako schopny reziser, i ked tvrdim, ze hrat nevie. Nemecka kinematografia je sama o sebe ... osemetna zalezitost : 65 % ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Velice příjemné překvapení. Jen tak jsem na tohle narazil včera večer v televizi - říkám si: pět chlapů po třicítce, kteří se hledají a řeší své vztahy, lásky, práci... tam někde určitě budu... ano byl jsem - viděl jsem se v každém z nich :) a prostě jsem ten film chtěl vidět do konce, ani na chvíli jsem neuvažoval, že bych to přerušil nebo vypnul. Příjemná zábava s několika opravdu silnými místy, občas i hlubší myšlenkou - všechno neseno v pozitivním nadějném duchu - no a ta Brucova závěrečná píseň... Všechny děti této země... :D bezchybné ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem s ním bojoval. Čekal jsem něco jiného, víc komedie, jaké Schweiger točí. A popravdě, kromě optimistického náboje a chytlavé hudby mě extras nezaujal. Ale nakonec se z toho vyklubala takový hořko-sladká optimisticko-vážná mozaika osudů lúzra, playboye, kluka, který neví, co chce, ... Je to jen naivní film s filmovou pointou, ale líbilo se mi, ža na každé postavě a jejím osudu se dalo najít kus něčeho skutečného, věruhodného, v čem člověk může vidět sám sebe. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh *** | hudba **** | humor – | akce * | napětí – | pustil bych si znovu *** ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama